Főoldal > EGÉSZSÉG > Egy új kezeléssel gyógyítható lesz a HIV?

Egy új kezeléssel gyógyítható lesz a HIV?

betegségegészségHIVvírus
0

Írta:

A Yeshiva Egyetem szakemberei bebizonyították a radioimmunterápia azon képességét, hogy el tudja pusztítani a HIV-fertőzött sejteket.

Mindezt antiretrovirális kezelést kapott betegektől vett vérmintákon mutatták be.

Bár az olyan kezelések, mint a nagyon aktív antiretrovirális terápia (HAART), hatékonyan javítják a HIV-pozitív betegek állapotát, de nem öli meg a fertőzött sejteket. Márpedig a betegség gyógyításához ez szükséges lenne.

A kutatók beszámoltak arról, hogy a radioimmunterápia (RIT) citotoxikus hatásával a kísérletben résztvevő 15 HIV páciens vérmintájában megszüntette a fertőzést. A szakemberek szerint ez az említett antiretrovirális terápia kombinációjával egy nap gyógymódot jelenthet a HIV fertőzöttek számára.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

synlab

Allergiás? De mégis mire? (x)

Írta:
0

Az allergiás reakciók jól kezelhetőek, ha tudatában vagyunk saját szervezetünk reakcióinak, ugyanakkor esetenként igen súlyos is lehet, ha nem áll rendelkezésre a megfelelő gyógyszer vagy nem ismerjük fel a jelenséget. Szakértőnkkel, Szász Mátéval, a SYNLAB biológusával beszélgettünk az allergiás tünetek tudatosabb kezeléséről és a lehetséges vizsgálatok elvégzéséről.

Kövess Facebook-on!
X