Főoldal > EGÉSZSÉG > Nassolj a gyógyulásért!

Nassolj a gyógyulásért!

álmatlanságegészségizomlázmigrénnyavalyatökmag
0

Írta:

Izomláz? Migrén? Gyógyítsd magad ételekkel!

Amitől szenvedsz: izomláz

Ezt majszold: gyömbér

Egy túlbuzgó edzővel volt randevúd, és nem szeretnél a következő két napban enyhe robotmozgással közlekedni a kínzó fájdalomtól? Irány a zöldséges! Egy amerikai tanulmány arra az eredményre jutott, hogy amikor a súlyemelők napi 2 gramm (kb. 2 teáskanál) nyers gyömbért fogyasztottak egy héten át, 25 százalékkal kevesebb izomlázról számoltak be, mint amikor mellőzték ezt. Szakértők szerint ennek oka a gyömbérben található gingerol nevű antioxidáns, ami az ibuprofenhez hasonlóan gyulladáscsökkentő hatású. Ráadásul csillapítja a hányingert és a tengeri betegséget is.

Így is fogyaszthatod: pikánsabbá teheted vele a wok ételeket, megbolondíthatod némi gyömbérrel a teádat, a sushit vagy akár a süteményeket is.

tokmag2.jpg ()

Amitől szenvedsz: álmatlanság

Ezt majszold: kivi

Amikor csak forgolódsz az ágyban egész éjjel, ez a savanykás gyümölcs a segítségedre lehet. Egy taiwani egyetem kutatói megfigyelték, hogy azokat a nőket, akik egy hónapon át megettek két kivit egy órával lefekvés előtt, 14 perccel hamarabb elnyomta az álom és jobban is aludtak, mint azok, akik nem fogyasztottak a gyümölcsből. Ennek magyarázata, hogy a kivi beindítja az álmosságot előidéző szerotonintermelést.

Így is fogyaszthatod: feldarabolva mehet gyümölcssalátába, szószokba, turmixokba vagy egy fincsi házi torta tetejére.

Amitől szenvedsz: migrén

Ezt majszold: tökmag

Ha kínzó migréntől szenvedsz, fogyassz minél több tökmagot, ugyanis rengeteg magnéziumot tartalmaz, aminek hiánya gyakori az erős fejfájásra hajlamos embereknél. Hogy enyhítsd a migrént, a nap folyamán rágcsálj el negyed csésze tökmagot, ami nagyjából a napi magnéziumigényed felét fedezi.

Így is fogyaszthatod: szórj egy maroknyit a reggeli zabkásádba, tedd ízletesebbé vele a salátádat, süsd kenyérbe vagy adagolj belőle a pesztóba.

A folytatást elolvashatod a legújabb Wellness magazinban!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X