Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 tipp azoknak, akiknek nincs akaraterejük

8 tipp azoknak, akiknek nincs akaraterejük

akaraterőbetegségboldogságegészségétkezéspozitív gondolkodásstressz
0

Írta: and

Azok emberek, akiknek nincs akaraterejük, boldogtalanok, sikertelenek és úgy tűnik, semmit sem tudnak elérni az é

Azok emberek, akiknek nincs akaraterejük, boldogtalanok, sikertelenek és úgy tűnik, semmit sem tudnak elérni az életben. Ha ismerősen hangzik, tudnod kell, hogy nem vagy egyedül. Sokan vannak, akiknek nincs akaratereje, de ez nem a sorsod, ez egy választás! Nem hiszel magadban és a képességeidben és könnyebb azt mondani, hogy „nem megy”.

Ha szeretnéd, az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás segít megtalálni az akaraterőd és elérni a nagy céljaidat. Az akaraterő segít a hosszútávú célok érdekében ellenállni a kísértésnek: ha szeretnél fogyni, segít ellenállni a magas kalóriatartalmú ételeknek. Az akaraterő fontos a boldog és célokban gazdag élet eléréséhez. Ha úgy érzed, nincs akaraterőd, olvass tovább!

1. Maradj pozitív!

A pozitív gondolkodás meg tudja gyógyítani az életed. Egy unalmas nap után ha felvidulsz, boldogabbnak és szebbnek érzed magad. Segít több barátot szerezni és sikeresebb karriert építeni. Az egészség és fittség is múlik a pozitív gondolkodáson. Ha nincs akaraterőd, kezdd a pozitív gondolkodással! Tanuld meg, hogyan kell nevetni kínos helyzeteken, mosolygósnak maradni egy nehéz nap után és ellenállni a kísértéseknek!

2. Táplálkozz egészségesen!

Az egészséges étkezés a kulcsa az egészségesebb szervezetnek, a magas energiaszintnek, az akaraterőnek és a hosszabb életnek. Egy egészséges reggeli segít a súlyod megtartásában, az energiaszinted növelésében és a napi gondok megoldásában. Ha vékony és energikus vagy, több akaraterőd lesz! Azonban az egészséges táplálkozáshoz egészséges nasikat kell választanod és odafigyelni, hogy mit eszel! Továbbá fontos, hogy elég vizet igyál a nap folyamán!

3. Maradj aktív!

Törd meg a szokásos laptop és tévé előtt töltött hétvégéd! Menj el futni, biciklizni vagy sétálni! Kezdd el a kerti munkálatokat, ha van kerted, tartsd tisztán a lakást, önkénteskedj! Használd a lépcsőt a lift helyett, vagy legalább néhány emeletet menj a lépcsőn! Bármit is választasz, a végén ne a kanapén töltsd a délutánt és estét! Igenis van akaraterőd, hogy véghezvidd a terved!

4. Szabadulj meg az irigységtől és féltékenységtől!

akaratero2.jpg ()Azok, akik nem bíznak az akaraterejükben, általában féltékenyek azokra, akik viszont igen. Hagyd el a féltékenységet és irigységet, hogy megtanuld több akaraterővel élni a saját életed! A tanulmányok szerint a féltékenység és irigység még a legsikeresebb emberek életét is megrontja. Ezek az érzések megakadályozzák a produktivitást, boldogságot és magabiztosságot. Az irigység és féltékenység szorongás vagy depresszió okozója is lehet.

5. Hagyd abba a hasonlítgatást!

Azért, mert másnak nagyobb akaratereje van valamihez, mint neked, az nem jelenti, hogy jobb ember nálad! Hidd el, lehet, hogy neked több akaraterőd van nála! Az rendben van, ha példaképeket keresel, akinek a tettei motiválóak, de nem élheted valaki más életét. Légy önmagad és légy büszke arra, aki vagy!

6. Csökkentsd a stresszt!

Biztos vagyok benne, hogy te tudod a legjobban, milyen káros hatásai vannak a stressznek. Mindenképpen tartsd a stressz-szinted ellenőrzés alatt, mert kihat az egészségedre és közérzetedre! Ha minden nap stressz ér, meg kell tanulnod kezelni azt! Menj sétálni, lélegezz mélyeket, tölts időt a szabadban, ami neked segít!

7. Olvass motivációs könyveket!

Higgy az olvasás erejében. A könyvek segítenek jobban érezni magunkat, és kiszakadni kicsit a saját valóságunkból. Olvass minden nap néhány oldalt egy motivációs könyvből, hogy fejleszd az akaraterőd! Ilyenkor inkább kerüld a neten való olvasást! Ha nem szeretsz vagy nem tudsz otthon olvasni, menj el egy könyvtárba vagy kávézóba és ott olvasd a kedvenc motivációs könyved! Itt senki nem fog zavarni, így akár többet is olvashatsz a tervezettnél.

8. Töltődj el szeretettel!

Amikor szeretetről beszélünk, nem kizárólag a párkapcsolatról van szó. Ha éppen nincs partnered, az nem jelenti, hogy nem szerethetsz senkit. Szerethetsz sok embert és dolgot. Írj egy listát azokról, amiket és akiket szeretsz! Látni fogod, hogy az életed tele van szeretettel, csak nem veszed észre. Szeresd a szüleidet, barátaidat, állatokat, természetet, országot, várost, munkát stb.!

Minden embernek erős az akaratereje. Te sem vagy kivétel. Csak meg kell tanulni, hogyan érezd magad erősnek és magabiztosnak az életed során.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X