Főoldal > EGÉSZSÉG > Viszlát, tavaszi fáradtság!

Viszlát, tavaszi fáradtság!

álmosságbetegségegészségenergiaerőfáradtságfeltöltődésfogyástavasz
0

Írta: and

Nagyon sokak szerint a tavasz a legszebb évszaka az évnek. Szeretik látni, ahogy a fák, virágok életre

Nagyon sokak szerint a tavasz a legszebb évszaka az évnek. Szeretik látni, ahogy a fák, virágok életre kelnek a hosszú hideg tél után. Gyönyörű hónapok a tavasziak, azonban sokak életét megkeserítheti az allergia vagy a tavaszi fáradtság.

Lassíts!

Manapság az emberek hajlamosak nagyon aktív és extrém módon sietős életet élni. Ha olyan ember vagy, aki szeret igent mondani, tartsd szem előtt, hogy ami elsőre jónak tűnik, hosszú távon fárasztó lehet. Az ilyen tevékeny élet kimerültséget okoz. Néha szükség van rá, hogy nemet mondj bűntudat nélkül! Senki sem lehet fáradhatatlan!

Programozd újra az elméd!

Már korábban bizonyították, hogy az elme képes legyőzni a fájdalmat, de fokozni is képes azt. Mindezt csak a gondolkodásmód szabja meg. Amikor arra koncentrálsz, hogy fáradt és kimerült vagy, akkor egy idő után a tested is elhiszi és olyan tüneteket fog produkálni. Jobban jársz, ha pozitív gondolatokkal töltöd el az elméd, mert a pozitív gondolatok jó hatással lesznek a szervezetedre is.

Táplálkozz egészségesen!

A következő nagyon fontos pont, ami segít megelőzni a tavaszi kimerültséget, ha egészségesen táplálkozol. A legfontosabb dolog, hogy megfelelő mennyiségű vitamint fogyassz. Gyorsan beviheted ezeket friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával. Még egy fontos dolog: igyál minden nap 6-8 pohár vizet, hogy hidratált maradj!

Relaxálj!

Van, aki azt hiszi, az energiaitalok segítenek neki, hogy feldolgozza az egész napos feszültséget. Ez azonban nem jó megoldás, az energiaitalok terhelik és károsíthatják az amúgy is kimerült szervezetet. Inkább próbáld meg azt, hogy amikor fáradtnak érzed magad, tarts egy pár perces pihenőt, vagy tégy egy kisebb sétát! Otthon pedig hagyj időt a kikapcsolódásra, például kapcsold ki a telefonod, ameddig egy lazító fürdőt veszel!

tavaszifaradtsag2.jpg ()

Levegőt!

Sok keleti gyógyász azt állítja, a krónikus fáradság oka a kevés oxigén. Főleg télen sok időt töltünk levegőtlen irodákban, termekben. Amikor túl sok időt töltünk szellőztetés nélküli szobában, a szén-dioxid koncentrációja megnő a vérben. A megoldás: tölts több időt a levegőn, hogy a szervezted elegendő oxigénhez jusson!

Mozogj!

Nem érdekes, milyen problémára, a mozgás a legjobb orvosság. Minél többet mozogsz, annál jobban leszel! Ez azért van, mert mozgással gyorsítod az anyagcseréd és a vérkeringésed. Nehéz elhinni, de a krónikus fáradtság ellen a mozgás a legjobb. Csak szépen lassan kezdj hozzá, lépésről lépésre, majd észre fogod venni, hogy egyre több és nehezebb gyakorlatot vagy képes megcsinálni.

Aludj jól!

Azt mondják, a sikerhez vezető út rögös és áldozatokkal jár. Ez igaz ugyan, de az első mindig az egészség legyen! Hosszú távon nem szabad az éjszakai alvást feláldozni a munka, tanulás vagy egyéb elfoglaltságok miatt. Ha valamilyen alvászavar áll fenn, próbálj ki néhány relaxációs technikát lefekvés előtt!

A tavaszi fáradtság nagyon sokakat érint világszerte. Reméljük, hogy a fenti tippek segítségedre lesznek, ha te is krónikus fáradtságban szenvedsz. Légy türelmes, mert a tavaszi fáradtság kezelése időbe telhet.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X