Főoldal > EGÉSZSÉG > Görbicz Anita tuti tippjei izzasztó helyzetekre

Görbicz Anita tuti tippjei izzasztó helyzetekre

frissességGörbicz Anitaizzadáskézilabdázóönbizalom
0

Írta:

Önbizalom és frissesség a maximumon!

Életünk tele van meghatározó, ámde nehéz pillanatokkal és kihívásokkal, a ránk nehezedő nyomás folyamatos. Egyre nagyobb a verseny az idővel is, így a teljesítménykényszer folyton hajt minket előre. Stresszes szituációkban az izzadás szervezetünk válaszreakciója, aggodalomra azonban semmi ok, hiszen Görbicz Anita tippjei segíthetnek ennek csökkentésében és, hogy mindig frissek és határozottak legyünk.

Randi, vizsga vagy állásinterjú – csak néhány példa hétköznapjaink izzasztó stresszhelyzetei közül. Az izzadás bizonyos fokig természetes, hiszen szervezetünk így szabályozza belső hőmérsékletünket, és normál esetben a verejték mennyisége csak nagy hőség vagy sportolás hatására sokszorozódik. Szélsőséges esetekben azonban a verejtékezés megerősödik, kellemetlen szagot és foltokat eredményez. Az izzadás mértékét erőteljesen befolyásolják a hormonális változások és a genetika is. Az erős izzadást a stressz, a szorongás, a félelem és az érzelmi hullámvölgyek is kiválthatják, ilyenkor a fokozott szívverés, a nyugtalanság is jellemző. További kiváltó okok lehetnek olyan hormonális állapotok, mint a klimax, vagy a pubertáskori változások. Fokozza a túlzott verejtékezést az alkohol, a kávé, a nikotin, a csípős, fűszeres ételek fogyasztása és a túlsúly.

Görbicz Anita, a magyar női kézilabda-válogatott világbajnoki ezüstérmes irányítója többszörösen ki van téve az izzasztó helyzeteknek. Egyrészt a mérkőzések nagy feszültséget jelentenek számára, másrészt az intenzív testmozgás is jelentős verejtékezéssel jár. Anita tippjei olyan hatásos praktikák, amelyek csökkenthetik a túlzott verejtékezést:

  1. Nem viselek műszálas ruhákat. Ragaszkodom a jól szellőző, 100 százalékban pamutból készült ruhákhoz.
  2. Naponta megiszok legalább tízszer két deciliter vizet, hiszen a bőséges folyadékbevitel hidratál és alacsonyabban tartja a testhőmérsékletet.
  3. Gyakran fogyasztok gyógyteát.
  4. Rendszeresen sportolok, ezáltal hosszútávon kevésbé verejtékezem.
  5. Csapatjátékosként fontos számomra a védelem, így a számomra már bevált izzadásgátló terméket, az IDROS 5 sprayt használom. Az IDROS 5 spray speciális összetételének köszönhetően hatékony védelmet nyújt az izzadás ellen akár 5 napon át.

Forrás: Eurolex


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X