Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyorsítja a rákos sejtek növekedés az alváshiány

Gyorsítja a rákos sejtek növekedés az alváshiány

álmatlanságalvásalváshiányegészséginsomnia
0 0

Írta:

A szakaszos alvás megváltoztatja az immunrendszer rákos megbetegedéssel szembeni viselkedését, aminek r&

A szakaszos alvás megváltoztatja az immunrendszer rákos megbetegedéssel szembeni viselkedését, aminek révén a daganat agresszívabbá válik. Úgy tűnik, hogy az alvás gátolja a Toll-like receptor 4 működését, ami segíti a természetes veleszületett immunválasz aktiválását.

Egereken végzett kísérleti vizsgálatuk során az állatok felét kétpercenként megzavarták az alvás során, még a kontrollcsoport tagjait hagyták nyugodtan pihenni. Egy hét elteltével mindegyiküket tumorsejtekkel fecskendezték be. Ezt követően 9-12 nap elteltével mindegyiküknél kifejlődött a daganat.

Négy héttel az injekciót követően megnézték a tumorok méretét. Azt találták, hogy a szakaszosan alvó egereknél a tumor mérete kétszer akkora volt, mint a kontrollcsoport tagjainál.

Forrás: OrientPress Hírügynökség


További cikkeink a témában

e-szám mentesfüstli

Már a boltokban a Sága E-szám mentes, díjnyertes Füstlije! (x)

Írta:
2 órája 0 0

Idén másodszor rendezték meg a Mentes-M versenyt, ahol 114 termék mérettette meg magát. A Húsimádó szekcióban többek között a Sága Foods ízletes Füstli Natural virslijei is díjat nyertek. Ezek az első E-szám mentes virslik, amelyek ebben az elismerésben részesültek. A Sága ezen újdonságai már kaphatók a boltokban, így akár Ön is megkóstolhatja őket.