Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 tuti természetes módszer az izzadás ellen

4 tuti természetes módszer az izzadás ellen

betegségegészségizzadásizzadságizzadtságverejték
0

Írta:

Az izzadás normális folyamat. Izzadunk, amikor meleg van, izzadunk, amikor valamilyen fizikai munkát végzünk, vagy ha lázasak vagyunk. Ilyenkor a szervezet a baktériumok leküzdése érdekében megemeli a szervezet hőmérsékletét.

 

De ki az, aki szeret izzadni? Itt van 4 olyan természetes módszer, mellyel megelőzheted az izzadást!

Szódabikarbóna

Vizezd be a kezed, majd tedd szódabikarbónába az ujjaid. A kezedre ragadt szódabikarbónát alkalmazd a hónaljadon. Dörzsöld a bőrödbe, a maradékot pedig papírtörlővel távolítsd el. Minden háztartási és élelmiszer boltban megtalálod a szódabikarbónát.

izzadas2.jpg ()

Fekete tea

A fekete tea nagyon magas tannin tartalma, amely egy olyan sav, mely egy természetes izzadsággátló. Hatással van a mirigyekre, így csökkenti az izzadás mértékét. Egy csésze vizet forralj fel, és tegyél bele fekete teát, majd fogyaszd el.

Almaecet

Egy tiszta ruhát kenj be almaecettel, majd dörzsöld be vele a hónaljad. Ezt a módszert elég naponta egyszer alkalmazni az izzadás csökkentése érdekében. Az almaecet megöli a baktériumokat, akárcsak egy dezodor.

Citrom

A citromsav elpusztítja a baktériumokat. Arra figyelj oda, hogy ha citrommal kezelted a bőröd, akkor kerüld a közvetlen napot! Vágj félbe egy citromot, és kend be vele a hónaljad. Hagy hatni 15-20 percig, majd bő hideg vízzel öblítsd le a bőrfelületet. 

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X