Főoldal > EGÉSZSÉG > Megvan, miért érdemes minél több Earl Grey teát inni!

Megvan, miért érdemes minél több Earl Grey teát inni!

antioxidánsbetegségEarl GreyEarl Grey teaegészségitaliváskoffeinmeleg italteateafilterteafogyasztásteafű
0

Írta:

Nincs jobb egy csésze meleg teánál, főleg hűvösebb időben. Bizonyos teák – főleg az Earl Grey – néhány élettani előnyt is biztosít számodra. A gyenge immunrendszerűeknek, hangulati és emésztési zavarokban szenvedőknek ez a tea igazán nagy segítség lehet.

 

Fokozza az immunműködést

Egy tanulmány kimutatta, hogy az Earl Grey tea fokozza az immunrendszer működését. Ennek a fokozó tulajdonságnak a benne lévő nagy mennyiségű bergamot az oka, egy Dél-Ázsiában termesztett citrusféle. A bergamot magas antioxidáns-tartalmú, ezáltal segít lekötni a szabad gyököket, melyek ártalmasak a testednek. Az antioxidáns segít a gyulladásokat csökkenteni, harcol a fertőzésekkel, és segít a szív- és érrendszeri betegségeken is.

Jobb kedvre derít

Az Earl Grey tea segít jobb kedvre derülni. A már említett bergamot magas antioxidáns tartalma segít a stressz kezelésében, enyhíti a szorongást és harcol a depresszióval. Ha nincs kifejezetten rossz hangulatod, akkor is hasznos az Earl Grey tea, mert segít a jókedved megtartásában. A veszélyes gyógyszerek helyett először próbáld ki az Earl Grey teát a stressz, szorongás és depresszió ellen.

earlgrey2.jpg ()

Javítja az emésztést

Azok, akik rossz immunműködésben szenvednek, a teák mindenképp segítséget nyújthatnak, de különösképp igaz ez az Earl Grey teára. Enyhíti a székrekedést, hányingert és a savas reflux tüneteit is segít csökkenteni. A lágy íz és a természetes származás miatt hasfájós vagy emésztési zavarokban szenvedő gyerekek is ihatják.

Segít megőrizni a fogak egészségét

Az egészségtelen fogakkal rendelkezőknek is igazi csodaszer az Earl Grey tea. Például ez a tea természetes fluorid forrás, amely pedig megelőzi a fogak szuvasodását és csökkenti a fájdalmas lyukak kialakulásának kockázatát. Ez a tea gazdag még katekinben, mely polifenol gátolja a daganatok kialakulását és harcol a fertőzésekkel. Kombináld a teafogyasztást megfelelő fogmosással és fogselyem használattal, és az eredmény nem marad el!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X