Főoldal > EGÉSZSÉG > 9 dolog, amiről minden nő hazudik (legalább egy picit)

9 dolog, amiről minden nő hazudik (legalább egy picit)

füllentéshazugságkényes
0

Írta:

Vannak dolgok, amikkel kapcsolatosan nem mindig szeretjük megmondani a teljes igazságot, így inkább füllentünk egy kicsit, vagy szépítünk a történeten.

A súlyunk

A súlyunkkal kapcsolatos kérdésben megdöbbentő, de a nők kb. 97%-a szokott füllenteni. Természetesen  mindenki kevesebbet mond a valódi súlyánál. Az okokat nem nehéz kitalálni. Mikor a vékonyság szinte már előírás, és a divatmagazinokban még mindig két lábon járó csontvázakkal szembesülünk, mint a szépség képviselői, egy átlagos nő nem csoda, hogy pár kilót szóban lefarag az eredeti tömegéből, hogy jobb benyomást keltsen.

Az edzés

Mikor az orvos vagy éppen a barátaink érdeklődnek afelől, hogy miképpen állunk a januárban rendszeresített edzéssel, bizony, hajlamosak vagyunk túlozni. Ha egy barátnős estén folyamatosan azt hallod, hogy ki hány órát izzad az edzőteremben, vagy az orvos szigorú szemekkel kérdezi, hogy mennyi időt szánsz a testedzésre, általában többet mondasz a valóságnál, holott lehet, hogy éppen kedvenc sorozatodat nézted az aerobik óra helyett. Mindez nyilván azért van, hogy ne kelljen szégyenkezned a barátnőid előtt (bár valószínű ők sem a színtiszta igazságot mondják), viszont az orvos előtt nem érdemes hazudni, hiszen pont azért érdeklődik, hogy segíteni tudjon.

A korunk

Tizenévesen többnek akarunk látszani, harminc után kevesebbnek. Rengeteg nő – tisztelet a kivételnek –   ugyanis a kor előrehaladtával hajlamos megmásítani a születési dátumát, ha rákérdeznek, hogy mennyi idős. Mindez nyilván azért okolható, mivel a soványság mellett a fiatalságkultusz is a csúcspontján van. A reklámokban a ruháktól kezdve a ránctalanító krémekig szinte mindent tinikkel adnak el, így nem csoda, hogy egyre erősödik a nőkön a nyomás, hogy eltitkolják valódi korukat. Ne dőlj be ennek a csapdának! Ha továbbra is fitten és egészségesen élsz, nem lesz rá okod, hogy letagadd a korod. Sőt, légy rá büszke, hogy harmincon túl is rácsodálkoznak milyen jól nézel ki.

kamu2.jpg ()

A ruhaméretünk

Akárcsak a súlyunk esetében, a ruhaméretünkkel kapcsolatban is hajlamosak vagyunk füllenteni. Persze az már feltűnő, ha 36-os méretet mondasz, miközben 42-eset hordasz, de egy-két szám letagadása szinte már mindenkivel előfordult. Ez szintén azzal hozhatón összefüggésbe, hogy már belénk van táplálva, hogy csak vékonyan vagyunk szerethetőek, elfogadhatóak, ezért nemcsak a súlyunkból faragunk le, hanem a ruhaméretünkből is. Pedig ezzel nemcsak másokat, hanem magadat is becsapod. 42-es vagy ennél nagyobb mérettel is lehetsz csinos, hiszen, bár közhely, de ha azt sugárzod, hogy elégedett vagy önmagaddal, nem azzal fognak a többiek törődni, mekkora méretű ruhát hordasz.

A szexuális életünk

Bizony, ez is egy kényes téma. Mikor a barátnőiddel összeröffentek, tuti, hogy előbb-utóbb szóba kerül a szex, és az ezzel kapcsolatos históriák. S miután meghallod, hogy a többieknek milyen hajmeresztő kalandokban volt részük (melyek egy része valószínű szintén ki van színezve), te is részt szeretnél venni a versenyben, és kitalálsz olyan történetet, mely valójában meg sem történt, vagy éppen olyannak fested le a szexuális életedet a pasiddal, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Mint az előző füllentések esetében, e téren sem érdemes kamuzni. Hiszen a barátság alapja éppen az, hogy elmondjátok egymásnak az örömötöket, bánatotokat, ám, ha szokássá válik, hogy már a szexről sem beszéltek őszintén, akkor ez előbb-utóbb a visszájára fordulhat.

A gyerek teljesítménye

Szinte minden anya szereti fényezni a saját gyerekét, így mikor összejönnek, már-már szürreális méreteket ölthet a csemeték képességeinek lefestése. Az egyik gyereke 3 évesen már kívülről fújja a János vitézt, a másiké már két évesen kente vágta a relativitás-elméletet. Jó anyukaként pedig persze te sem akarsz kimaradni a versenyből, mert hogy néz már az ki, hogy a te gyereked fél évesen nem ismeri az összes autómárkát. Nyilván minden anyukának a saját gyereke a legszebb és legtehetségesebb, de ha lehet, ne bonyolódj bele ilyen jellegű versengésekbe, mert egyrészt semmi értelme, másrészt megvan az a hátulütője, hogy hazaérve már te magad is csalódni fogsz a gyerekedben, hogy nem képes azokra a szuper teljesítményekre, amit a többi anyuka összehordott a beszélgetés során.

Anyagi helyzetünk

A mi kultúránkban a pénz egyenlő azzal, hogy sikeres vagy. A legtöbben nem is szeretünk az anyagi helyzetünkről beszélni, mert ha kevés a tejbe-aprítanóvaló, akkor az a kínos, ha meg sok, akkor beképzeltnek tűnhetünk. Mégis sokan tovább nyújtózkodnak annál, ameddig a takarójuk ér, és olyan tárgyakkal halmozzák el magukat, akár kölcsönök árán is, melyeket, nem engedhetnének meg maguknak. Ezzel is mutatva azt a társadalom felé, hogy jobb anyagi státuszban vannak, mint valójában. Te ne ess ebbe a hibába. Egyrészt a kölcsönök előbb-utóbb a nyakadra nőhetnek, és sokat veszíthetsz, másrészt, az már régen nem jó, ha az anyagi helyzeted az egyetlen, amivel ki tudod érdemelni az emberek elismerését. A valódi barátok soha nem a pénztárcád vastagsága miatt fognak szeretni.

Mennyit költünk

Ez a probléma elsősorban házas- vagy élettársak között szokott előfordulni. Hiszen ha a párod meglátja az új csizmádat vagy az új ékszerkészletedet, minden bizonnyal meg fogja kérdezni, hogy mindez mennyibe került. S, hogy ne kapjon szívrohamot, te persze jótékonyan letagadod az összeg felét, és azt kamuzod, hogy éppen leárazás volt, és a fehérarany szett amúgy is bizsu. Ez a taktika egy-két esetben talán elmegy, de hosszú távon már nem fogod tudni letagadni a valóságot, mivel ez a számla hipergyors lecsapolásán is látszódni fog, vagy ha külön számlán vagytok, akkor a pasi abból fog a turpisságra rájönni, hogy vacsorára az eddig megszokott pazar lakoma helyett vajas kenyeret kap.

Milyen boldog anyukánk vagyunk

Egy újabb tabutéma. Maximum egy-két anyuka egymás közt hajlandó bizalmasan elmesélni egymásnak, hogy az anyaság nem habostorta, de nagyközönség előtt még mindig az az elvárt, hogy az anyaság csupa móka  és kacagás. Holott a napi 3-4 óra megszakított alvás, az egyszerre ezerfelé figyelés, a kakis pelenka és a lebüfizett póló bizony nem a legfelemelőbb esetek közé tartozik. Ha már úgy érzed, a végét járod, és a legszívesebben visítanál, ne fogd vissza magad, igenis merj panaszkodni, és segítséget kérni, hogy nem vagy 24 órás robot, és neked is jogod van a kikapcsolódásra. Egy-két órára valamelyik szülő vagy barátnő, esetleg babysitter el tudja látni a gyereket, és végre neked is jut egy kis időd a párodra, mikor nemcsak anyának, hanem nőnek is érezheted magad.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X