Főoldal > EGÉSZSÉG > A legédesebb antibiotikum: csodaelixír mézből

A legédesebb antibiotikum: csodaelixír mézből

antioxidánsbaktériumelixírfőzetgyógynövénymez
0

Írta:

Ne hagyd, hogy megtévesszen az édessége, a méz egy könyörtelen harcos, ha baktériumokról van szó.

A méz ezen kívül természetes helyettesítője a fehér cukornak, ami nagyon egészségtelen. Sőt, a méz az allergián is segít, ami így az allergiaszezon közepén nem is jöhetne jobbkor. A legyengült immunrendszer nagy barátja, horzsolásokat és vágásokat is nagyon jól képes gyógyítani.

Amikor a nagy hidegek véget érnek, a baktériumok is elkezdenek jobban mocorogni, a köhögés, az influenza és a megfázás gyakori probléma lehet. Amikor ilyen gond adódik, nagyon sokat tud segíteni egy házi immunerősítő elixír. Az összetevőket megtalálod minden szupermarketben, de az is lehet, hogy a konyhádban is ott lapulnak.

Számos vizsgálat igazolta már, hogy a méz nagyon jó baktériumölő. Az ősi orvoslásban nagy hagyományai vannak a méznek és baktériumölő erejének. Így méltán nyerheti el a legédesebb antibiotikum címét!

Amellett, hogy segít legyőzni a fertőzéseket, a mézet akár preventív (megelőző) céllal is alkalmazhatod. Folyékony voltának hála nagyon jól lehet alkalmazni horzsolások, vágások vagy egyéb bőrsérülések esetén. A méz így olyan helyekre is eljuthat, ahol vízzel és szappannal nehéz lenne a fertőtlenítés, például a hajlatokba.

Ha a csodálatos antibakteriális hatása nem lenne elég, ez az édes, folyékony arany immunerősítő tulajdonságokban is bővelkedik. Mindent egybevetve tehát úgy fertőtlenít, hogy megvéd a későbbi fertőzésektől és erősíti az immunrendszered.

Éppen ezért az étrendedbe nagyon jó ötlet beépíteni a mézet. Miközben kedvenc édességeidet iszod és eszed, erősíted a tested és elkerülöd a fertőzéseket. Azonban a méz nem az egyetlen lehetőséged az allergia és fertőzések természetes kezelésére.

Ha szereted a „csináld magad” dolgokat, ezt az elixírt neked találták ki. Természetesen javítja immunrendszered, véd a fertőzésektől és mivel otthon készítetted, pontosan tudod, miből mennyi van benne. Egy másik előnye az otthon készített elixírnek, hogy a saját ízlésed és igényeid szerint formálhatod. Ha például egyéb hatást is szeretnél elérni, a célnak megfelelő gyógyfű bekeverésével egy all in one terméket állíthatsz elő.

63897145 - hot water bottle, cup of tea with lemon and ingredients for preparation warming beverage for flu and cold, health care concept

Íme az egyszerű és nagyszerű mézes elixír receptje.

Hozzávalók:

1 csésze nyers méz
1 evőkanál szárított gyógynövény (ha csak friss van, abból 2 evőkanálnyit használj)
(Használhatsz például levendulát, kamillát, citromfüvet, gyömbért, mentát)

Elkészítés:

  1. Tegyél fel egy fazék vizet a gázra, alacsony fokozaton forrald fel.
  2. Tegyél rá egy másik edényt a vizes edényre, mint amikor vízgőz fölött szeretnél valamit készíteni.
  3. A felső edénybe tedd bele a mézet.
  4. Add hozzá az általad választott gyógynövényt és keverd el jól.
  5. Tedd a fenti edényre a tetejét.
  6. Hagyd egy órán keresztül a vízgőz fölött forrni az elixírt.
  7. Vedd le a gázról és hagyd kihűlni.
  8. Ha kihűlt, szűrőn keresztül öntsd egy jól zárható edénybe.

További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X