Főoldal > EGÉSZSÉG > Szuperegészséges kombó: méz és fahéj!

Szuperegészséges kombó: méz és fahéj!

antioxidánsdiétaegészségétkezésfahéjfogyásgyógyuláskeverékkombinációmeztáplálkozás
0

Írta:

A szakértők már régóta bebizonyították, hogy a méz nagyon hatékony bizonyos betegségekkel szemben, fahéjjal keverve azonban igazi csodafegyver lehet.

Hihetetlennek hangzik, de ez a keverék tényleg nagyon hatásos „gyógyszer”. A legjobb pedig az, hogy bármelyik boltban könnyedén hozzájuthatsz ezekhez a relatív olcsó hozzávalókhoz. Annyira kell csak figyelni, hogy a méz nyers méz legyen, a fahéj pedig Ceylon.

Ízületi gyulladás ellen

Egy nagy pohár meleg vízben keverj el 2 evőkanál mézet és egy teáskanál fahéjat! Idd ezt az italt kétszer naponta, reggel és este. A rendszeres fogyasztás segíthet a krónikus ízületi gyulladáson.

Hasfájás elmulasztására

A méz a fahéjjal kombinálva nagyon jól jöhet, ha fáj a hasad. Rendszeres fogyasztás mellett akár a gyomorfekélyt is felszámolhatod.

Szívbetegségek megelőzésére

Keverd össze a mézet és a fahéjat! Használd ezt a sűrű mixet a kenyeredre, pirítósodra (mintha lekvárt használnál). Edd például reggelire, s máris sokat tettél az alacsony koleszterin és a szívbetegségek ellen.

Immunrendszer erősítésére

A méz és fahéj keveréke nagyon hatékonyan fokozza az immunrendszer működését, és segít megelőzni a baktériumok és vírusok letelepedését a testedben.

mezfahej2.jpg ()

Segíti a fogyást

Tegyél mézet és fahéjat forrásban lévő vízbe, keverd jól össze, hűtsd le, majd idd meg. Kortyold ezt a keveréket minden reggel, üres gyomorra, legalább másfél órával reggeli előtt – segít fogyni és formálódni.

Megfázás elleni gyógyír

Ha megfázásban szenvedsz, egy nagy kanál mézet keverj össze negyed kanál fahéjjal. Fogyaszd ezt a keveréket háromszor egy nap – segít majd legyőzni a megfázást.

Influenzaellenes

Spanyol orvosok megfejtették a megoldást: a mézben található összetevők hatékonyan harcolnak az influenzával, és segítenek leküzdeni azt.

Rossz lehelet ellen

A méz és fahéj keveréke segít abban, hogy távol tartsd a baktériumokat, melyek a rossz leheletet okozzák.

Koleszterincsökkentő

Keverj össze 2 evőkanál mézet és három teáskanál fahéjat! Ez a mix segít a koleszterinszint csökkentésében.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X