Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezek legfontosabb vitaminok nőknek

Ezek legfontosabb vitaminok nőknek

antioxidánsbetegségegészségvitaminvitaminpótlás
0

Írta:

A nőknek szüksége van bizonyos vitaminokra és ásványi anyagokra – és előfordul, hogy nem ugyanazokra a vitaminokra, mint a férfiaknak.

Összegyűjtöttük a legfontosabb női vitaminokat.

Biotin

A biotint B7-vitaminnak vagy H-vitaminnak hívják, és a szervezet emésztőrendszere számára elengedhetetlen. Ez a vitamin nélkülözhetetlenül fontos ahhoz, hogy a cukorból energia legyen. Mindezek mellett a biotin a bőr szépségéhez is hozzájárul. Ez a vitamin a banánban, répában, csirkében, gombában, halban és sörben található meg.

B12-vitamin

Ez a vitamin nagyon fontos az agy megfelelő funkciói miatt. Emellett segít megelőzni a szívbetegségek és a stroke kialakulását. Segíti a vérsejtek képzését, ezzel előzve meg a vérszegénységet. Ez a vitamin a kék halakban (pl. szardínia), húsokban, tojásban, tejben és tejtermékekben található.

D-vitamin

Ez a vitamin tulajdonképpen egy hormon, és a csontok egészségének megőrzésében játszik fontos szerepet. Emellett elengedhetetlen az általános egészségért, az idegsejtek működéséért, és segít megelőzni a mellrákot. A D-vitamin leginkább a húsokban, tejben és tejtermékekben és tojásban található. Persze, a legjobb a napfényből nyerni ezt a vitamint, ám télen, amikor kevesebb a napsütés, mindenképp a vitaminpótlás ajánlott.

noivitamin2.jpg ()

Magnézium

Ez a vitamin elengedhetetlenül fontos a nők egészségéért. A magnézium jó hatással van az izmokra, a csontokra, az idegekre és az immunrendszerre. Segít megelőzni a stressz kialakulását. Természetes úton a zöld zöldségekből nyerhető, mint például a spenót és a brokkoli.

Kalcium 

A legfontosabb szerepet a vér szempontjából kapja a kalcium, de nagyon fontos az izmok ruganyossága és a csontok egészsége miatt. Nagyon fontos az egészséges vérnyomás megőrzése miatt. Természetes forrása a tej, tejtermékek, magvak, szardínia, zöldségek és aszalt gyümölcsök.

Folsav

A folsav abban segít a szervezetednek, hogy új sejteket tudjon építeni. De nagyon fontos kismamáknak és fontos szerepet játszik a szív egészségében is. Szója, gyümölcsök (pl avokádó vagy narancs), halak tartalmaznak sok folsavat.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X