A szakemberek körében már régóta ismert, hogy a polifenolok csökkentik bizonyos rákos megbetegedések, valamint a diabétesz kialakulásának kockázatát.
A szakemberek körében már régóta ismert, hogy a polifenolok csökkentik bizonyos rákos megbetegedések, valamint a diabétesz kialakulásának kockázatát. Hozzájárulnak ugyanis az immunrendszer megfelelő működéséhez és gyulladáscsökkentő tulajdonságaik vannak. Éppen ezért a tanulmány szerzője, Cristina Andres-Lacueva szerint nem meglepő, hogy a polifenolokban gazdag ételek csökkentik a halálozás kockázatát.
Ami eddig nem volt világos az az, hogy vajon mennyit kell pontosan fogyasztani az ilyen tartalmú ételekből. A tanulmány szerint a mágikus mennyiség napi 650 gramm.
Szerencsére meglehetősen sok étel van, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez: ilyen többek között a banán, a kivi, a brokkoli, a gyömbér, az áfonya és a diófélék.
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Fotó: Profimedia – Red Dot