Főoldal > EGÉSZSÉG > Fahéj a szép bőrért és alacsony koleszterinért

Fahéj a szép bőrért és alacsony koleszterinért

bőregészségfahéjfűszerkoleszterinszépség
0

Írta:

A test egészsége és szépsége mindenkinek fontos. Szeretnénk minél többet tenni érte, de kivitelezni igen nehéz, hiszen sok időt és energiát igényel. Ha szeretnél jobban odafigyelni magadra, a fűszeres polcodon is érdemes szétnézni, hiszen nagyon sok fűszernövény évszázadokkal ezelőtt a gyógyítók által vált ismerté.

 

Az egyik legjobb példa erre a fahéj, az egyik legegészségesebb fűszernövény, amelyet ismerünk. Használhatod akár sütik ízesítésére, de akár a kávédhoz is adhatod cukor helyett. Már önmagában egy felbecsülhetetlen érték, hogy természetes édes ízt kölcsönöz az ételeknek kalória nélkül. Ha még nagyobb hatékonyságra vágysz, joghurttal kombinálva egy még egészségesebb keveréket kaphatsz. A legjobb, ha alacsony zsírtartalmú joghurtot és jó, magas minőségű fahéjat választasz.

fahej2.jpg ()

Egy tanulmány igazolta, hogy más napi fél kanál fahéj jelentősen csökkenti a vércukor szintet és fogyasztásával a II-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Ehhez a fél kanálhoz elég, ha csak napi egyszer ízesíted a kávédat fahéjjal. Továbbá bizonyos kutatások szerint a koleszterin és a trigliceridek szintje is csökken a fahéj hatására. Várj, még ne rohanj a konyhába fahéjas kávéért, mert a joghurtba kevert fűszerrel további egészséges következményeket érhetsz el.

Egy finom fahéjas joghurt nemcsak az általános egészségi állapotodon javít, hanem a vonalaidért is keményen harcol, akárcsak te. Már egyetlen hét múltán le leszel nyűgözve ezen mix hatásaitól, hidd el!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X