Főoldal > EGÉSZSÉG > Ganodermával a rák ellen

Ganodermával a rák ellen

egészségganodermagombagyógyuláspecsétviaszgombarák
0

Írta:

Keleten a gyógynövények királyának hívják a pecsétviaszgombát, vagy más néven ganodermát. A gomba nem csak táplálék, hanem gyógynövény is, a ganoderma különösen, mivel közel 200 aktív hatóanyagot tartalmaz.

Ősi múlt

Kínában már 4000 éve az egyik leghatékonyabb gyógyító növényként tartják számon. Az első írásos emlékek 2000 éves múltra tekintenek vissza. Nevét onnan kapta, hogy kalapját és tönkjét vastag lakkréteg borítja. Ez az úgynevezett első „gyógyszer”, amely még hosszú távon történő fogyasztás esetén sem okoz semmilyen mellékhatást. Akkoriban a gomba őrleményéből nem túl ízes teát készítettek, manapság pedig már kávéval is keverik.

Összetevői, gyógyhatásai

Olyan összetevők alkotják, mint a poliszacharidok, melyek erősítik az immunrendszert, vagy a szerves germánium, amelyik növeli a vér oxigéntartalmát. Ezek mind erős antioxidánsok, innen a gomba sokrétű hatása. Kiváló vértisztító, méregtelenítő, vizelethajtó, májkímélő, szívműködést elősegítő, vérnyomás-beállító, köhögésmegszüntető nyugtatószer. De ezek mellett javítja az állóképességet, fokozza a szervezet öngyógyító képességét is, és segít abban, hogy megőrizd az egészséged. A ganoderma megnöveli a gyógyszerek hatását is és minimalizálja azok mellékhatásaikat.

Worldwide distribution except for United Kingdom and Germany. Reishi powder and pills (Ganoderma lucidum). Reishi is a mushroom used in Chinese medicine., Image: 42396435, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, BSIP

Társ a rák elleni harcban

A rengeteg jó tulajdonsága közül a tumorgyógyító szerepe mégis kiemelkedik. Megelőzi és kezeli a rákot, és blokkolja a rákos sejtek anyagcseréjét. Normalizál a szövetkárosodás megelőzése érdekében, és megakadályozza a rákos betegek – embólia miatti – hirtelen elhalálozását. A ganoderma alkalmas segédkezelésre is, mert megsemmisíti a kemoterápia mellékhatásait, és csökkenti a rák által okozott fájdalmat. Szedésével javíthatod az immunrendszered és visszafejleszthető a rákos daganat.

Ajánlott fogyasztás

Az ajánlott dózis általában napi 100-600 mg ganoderma por, ami kb. 2-8 g száraz gomba mennyiségének felel meg a hatóanyagok vonatkozásában. Vannak azonban olyan tanulmányok, amik 2-10 ezer mg/nap dózist is megengednek, főleg a rosszindulatú daganatos betegségek bizonyos formáinál. A port, vagy kávét bioboltokban, drogériákban beszerezheted, bár az egészség nem egy olcsó formája.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X