Főoldal > EGÉSZSÉG > Így gyógyítja a károsodott vesét a szódabikarbóna

Így gyógyítja a károsodott vesét a szódabikarbóna

gyógyulásszódabikarbonavesevesebetegség
0

Írta:

Ha bármilyen veseproblémával küzdesz, a tünetek biztosan meglehetősen kellemetlenül érintenek. A károsodott a veséd esetében az első lépés, hogy kiiktatod a károsodás okát.

A hasnyálmirigy ugyan megvédi a veséket, és nátrium-hidrogénkarbonátot termel, néha azonban sajnos többet a kelleténél.

Ha általában több tejterméket, cukrot és zsírt fogyasztasz az ajánlott mennyiségnél (és ki ne fogyasztana többet?), a veséd túl sokat dolgozik, és kevesebb szódabikarbónát termel. A dominó pedig elindul: ha a tested kevesebb szódabikarbónával bír a kelleténél, annak komoly egészségügyi problémák lehetnek a következménye.

Azt biztosan tapasztaltad már, hogy a szódabikarbóna nagyon hasznos a háztartásban, de az egészségre is jó hatással van. A londoni Royal Kórház azonban azt is bebizonyította, hogy vesekő esetén  is hasznos, hiszen lassítja annak növekedését. Bizonyos esetekben pedig még a vesék károsodását is helyrehozták a szódabikarbónás kezelések.

Baking soda on wooden spoon on brown wooden textured background., Image: 260667348, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Martina Kováčová - com.ilustracni

A nátrium általában a vesét formában tartja, de ha valamiért kevés áll belőle rendelkezésre, a test egyre többet és többet termel belőle. A nátriumtöbblet a vérben köt ki, mely ezáltal elsavasodik.

Az eredmények elképesztőek: a 2 éves tesztidőszak alatt dialízisen levő betegeknek adtak szódabikarbónát tabletta formájában, a veseelégedetlenségük romlása pedig lelassult.

A szódabikarbóna azonban nem csak ilyen szélsőséges estekben hasznos, hanem például remek megelőzése minden veseproblémának. Ez a csodapor az olyan rákos betegeken is segít, akiknek a méreganyagok szintje bőven meghaladja az normális adagot.

Így használd a szódabikarbónát!

Fél teáskanál szódabikarbónát tégy a nyelved alá az első napon. A következő napokban 1,5 liter vízben keverj el egy teáskanál szódabikarbónát és fél teáskanál sót, majd idd meg a nap folyamán.

Ha szeretnél egészségesen élni, fontos, hogy a táplálkozásodra is figyelj, mozogj, és vedd számításba a környezeti hatásokat is. Ha bármi problémát észlelsz az egészségi állapotodban, jó megoldások lehetnek a természetes gyógymódok, azonban az orvossal való konzultációt nem helyettesítik.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X