Főoldal > EGÉSZSÉG > Ismered a nonit? Így gyógyít ez a csodanövény

Ismered a nonit? Így gyógyít ez a csodanövény

gyümölcsnoninövény
0

Írta:

Már kétezer évvel ezelőtt felfedezték jótékony hatásait, de lehet, hogy te még csak nem is hallottál a noniról!

Persze ezzel semmi gond nincs, hiszen egzotikus gyümölcsről van szó, és hazánkban is csak mostanában kezd elterjedni. Érdemes azonban közelebbről is megismerkedni vele, hiszen hihetetlen sok gyógyhatással rendelkező növényről van szó.

A Csendes-óceán szigetein, Ausztráliában és Ázsiában őshonos gyümölcs a polinézek segítségével került Hawaii szigetére. Ott a nyugati és a kínai orvoslásban is nagy sikerrel alkalmazzák a különböző betegségek, tünetek kezelésében. Magyarországon gyümölcs és juice formájában is beszerezhetjük. Na de nézzük, mi mindenben segíthet nekünk ez a fantasztikus gyümölcs.

Fájdalomcsillapító

A noni szuper fájdalomcsillapításban és gyulladáscsökkentésben is. Természetesen függ a fájdalom jellegétől és mértékétől, de ha te sem szereted egy kis fejfájás miatt bekapkodni a pirulákat, fogyassz inkább nonit. Így nem csak a fájdalom csökken, de a többi pozitív hatás is érvényesülni tud szervezetedben.

Noni, fruit of the great morinda (Morinda citrifolia L., Morinda bracteata Roxb.), South Pacific, Bora Bora, French Polynesia, Image: 203983323, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, imageBROKER

Jótékonyan hat a szív- és keringési rendszerre is

Szeretnéd sokáig épségben megóvni tested motorját, és mindenféle szív- és keringési rendszerbeli problémát nagy ívben el akarsz kerülni? A noni ebben is segít. Kutatások bebizonyították, hogy jótékonyan hat a szívműködésre, és a keringési rendszert is karban tartja.

Segít az emésztési problémák leküzdésében

Ha problémák vannak az emésztéseddel, gyakran fáj, püffedt a hasad, gyakran van szorulásod vagy éppen hasmenésed, az a napjaidra is igen erőteljesen rányomhatja a bélyegét. Nem beszélve az egészségedről. Egyik véglet sem szerencsés, és amellett, hogy utánajársz a problémának, szabályozd a bélműködésedet; például nonival.

Szabályozza a vérnyomást

Akár magas, akár alacsony a vérnyomásod, a nonira mindkét esetben számíthatsz. Serkenti a szervezetben a nitrogén-oxid termelést, ezáltal lazítja az ütőereket, ennek eredményeképpen pedig normalizálja a vérnyomást. Ha nincsenek szélsőséges értékeid, de a kelleténél egy picit magasabbak vagy alacsonyabbak szoktak lenni az értékeid, akkor vesd be a nonit. De minden esetben konzultálj kezelőorvosoddal is.

Boldoggá tesz

Fogyasztása hatására az agyban szerotonin és melatonin termelődik, ami többek között a jó hangulatért is felelős. Az endorfin termelődését is fokozza, és stressz-csökkentő hatása is ismert. De emellett segít az alvászavarban szenvedőknek, sőt még a káros szenvedélyekről való leszokásban is. A depresszió tünetein is képes enyhíteni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X