Főoldal > EGÉSZSÉG > Pucold ki a testedből a nikotint örökre!

Pucold ki a testedből a nikotint örökre!

betegségcigidohányzásegészségleszokásnikotin
0

Írta:

Mindannyian nagyon jól ismerjük a cigaretta és nikotin okozta egészségügyi károkat.

 Ha már abbahagytad a dohányzást, a következő lépés az, hogy nem látogatsz dohányos helyeket és nem tartózkodsz dohányzók közelében. És azzal is gyorsíthatod a tested „kitakarítását”, ha a következő ételeket és italokat fogyasztod.

Kivi és citrom

A dohányzás csökkenti az A-, C- és E-vitamin szintjét a szervezetben, pedig ezek fontos vitaminok az immunrendszer működése szempontjából is. Ahhoz, hogy ezeket a vitaminokat megfelelően pótolni tudd, egyél minden nap egy kivit, valamint reggel igyál egy pohár citromos vizet éhgyomorra.

Zöld tea és vitaminos víz 

dohányzás miatt veszíthetsz a fluidokból és sokkal könnyebben száradhatsz ki. Hidratáld magad egy nagy pohár vitaminos vízzel vagy teával.

nikotinellen2.jpg ()

Narancslé

Ezzel a frissítő itallal hidratálhatod magad, pótolhatod az elengedhetetlen vitaminokat és megtisztíthatod a tested a nikotintól. Két narancs levét facsard ki, tölts hozzá egy kevés vizet, idd meg étkezés közben.

Friss répa 

A nikotin a bőrödet szárazzá és élettelenné teszi. Ha abbahagytad a dohányzást és szeretnél szép, életteli bőrt, fogyassz friss répát, amennyit csak tudsz! A répa nagyon gazdag A-, C-, K- és B-vitaminban. Eheted nyersen, ropogósan, de teheted smootie-ba is, kombinálhatod almával és citrommal.

Spenót és brokkoli

A folsav elengedhetetlen a test normál működéséhez. A tablettákon kívül a folsavat olyan élelmiszerekben találhatod meg, amilyen a spenót. A brokkoli szintén jó választás, tele van C- és B5-vitaminnal, segít megtisztítani a szervezeted a nikotintól.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X