Főoldal > EGÉSZSÉG > A gyorsételek 5 megdöbbentő mellékhatása

A gyorsételek 5 megdöbbentő mellékhatása

bőrfüggőséggyorsételekhangulatmenstruációPMSránc
0

Írta:

Túl sokszor csábulsz el egy hamburgerre, pizzára? Vigyázz, a gyorsételeknek elég sok káros hatása van!

1. mellékhatás: Ráncos, szürke bőr

Ami rosszat tesz a derékbőségednek, az az arcodnak sem kedvez. A cukor, a transzzsírok (amelyek a csomagolt élelmiszerek szavatosságát hosszabbítják meg) és a keményítő okozhat olyan gyulladásos megbetegedéseket, amelyekre a szervezet azzal válaszol, hogy felgyorsul az öregedési folyamat sebessége (hamarabb jelentkeznek a szarkalábak), így hajlamosabb leszel a leégésre és az idő előtti ráncosodásra is.

2. mellékhatás: Extra szűk farmer

Rengeteg nátrium található a feldolgozott gyorséttermi ételekben, a nátrium pedig puffadást okozhat, ugyanis megköti a vizet. Ha nagy light kóla-rajongó vagy, a helyzet még rosszabb: a buborékok és a mesterséges édesítőszerek kombinációjától a hasad megkeményedik, és a nadrágodat hihetetlenül szűknek fogod érezni.

3. mellékhatás: Kínzó PMS

Az élelmiszerek önmagukban még nem okoznak PMS-t, de néhány közülük határozottan ronthatnak rajta. A cukor és a keményítő az egekbe képes emelni az inzulinszintet, ami ugyanilyen gyorsan le is esik, ez pedig hatással van az agyadban található vegyi anyagokra, valamint súlyosbíthatják a hangulati ingadozásokat is. Az édes kávéitalok a lehető legrosszabbak, amiket választhatsz ilyenkor, amikor a hormonjaid tombolnak – a cukor és a koffein kombinációja (és az azt követő inzulinszint csökkenés) ugyanis komoly PMS-tüneteket okozhat.

gyorsetel2.jpg ()

4. mellékhatás: Aspirin-függőség

Egy tiramin nevű kémiai vegyület keletkezik a szervezetben bizonyos fehérjékben található élelmiszer-színezékek, festékek és nitrátok lebontásának hatására (amelyek megtalálhatóak például a hot dogban és egyéb feldolgozott húsokban) – ez pedig előidézi a fejfájást. A szakértők úgy vélik, hogy ez a vegyület növeli az agyban a vér áramlását, ami érrendszeri változásokat okoz, ez pedig a fájdalmat generálja. Ezért ha az étel, amit választottál, olyan árnyalatú, ami nem létezik a természetben, érdemes messze elkerülnöd.

5. mellékhatás: Nagyon rossz hangulat

A kutatások kimutatták, hogy azok az emberek, akik rengeteg gyorséttermi ételt esznek, nagyobb valószínűséggel lesznek depressziósok. Még ha nem is leszel teljesen magad alatt, a gyorséttermi adagok fogyasztását követően lassú és melankolikus leszel, valamint kevésbé fogod kívánni az olyan egészséges ételeket, amelyek létfontosságúak lennének a szervezeted számára.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X