Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezeket edd, ha PMS-ed van

Ezeket edd, ha PMS-ed van

banánbrokkolifájdalomgörcsjoghurtkamillatealazacmenstruációmenzeszPMSpopcorn
0

Írta:

Fáj a melled, puffad a gyomrod, a depresszió kerülget? Ezen tünetek miatt a PMS megkeseríti a napjaid.

A gyógyszerek, fájdalomcsillapítók ugyan enyhíthetnek a panaszaidon, de nem feltétlenül szükséges állandóan gyógyszerekkel tömni magad. Ha a megfelelő ételeket eszed, azok tartalmazzák azokat a tápanyagokat, amire ilyenkor szükséged van.

Amikor legközelebb bevásárolni mész, vegyél néhányat a következő ételekből, hogy hatékonyan csökkentsd a PMS tüneteit. Mi több, az alábbi ételek abban is segítenek, hogy a PMS alatt kevesebb édességet és kisebb adagokat fogyassz, vagyis a PMS ne legyen egyenlő a hízókúrával.

Popcorn

Egy igazán egyszerű mód, hogy komplex szénhidrátokkal lásd el a szervezeted, javítsd az energiaszinted és a kedélyállapotod. A popcornnal kezelheted a nyugtalanságod és ingerlékenységed is, amik a PMS kellemetlen tünetei. A mikrós helyett válaszd a „levegőn” pattogtatható verziót, mert az nem tartalmaz extra adag zsírt, sót és cukrot.

Banán

A banán remek forrása a komplex szénhidrátoknak, melyek segítenek energikusnak és jókedvűnek maradni. Tökéletes lefekvés előtti nasi lehet a banán, hiszen könnyű megemészteni, és segít az elalvásban is.

Csirke- és pulykahús

A PMS letargikussá tesz, tönkreteszi a hangulatod, elveszi a kedved mindentől. Könnyedén kezelheted ezeket a tüneteket, ha csirke- vagy pulykamellet választasz ebédre, hiszen energiafokozó B12-vitaminban gazdag mindkettő.

Tökmag

Tökéletes nassolnivaló a PMS idején, hiszen a tökmag tele van magnéziummal, ami olyan nőkön segít, akiknél a PMS kéz a kézben jár a fejfájással. Sőt, E-vitamint is tartalmaz, ami pedig a bőrödre és szívedre van jó hatással.

Joghurt

Egy másik kiváló nasi a PMS idején az alacsony zsírtartalmú joghurt. A benne lévő kalcium nem csupán az erős és egészséges csontoknak és fogaknak elengedhetetlen, de egy kutatás szerint 40 %-kal csökkenti is a PMS előfordulásának esélyét.

Brokkoli

Az élelmi rostban gazdag párolt brokkoli segít leküzdeni a puffadást, székrekedést, ezért PMS alatt fogyaszd gyakrabban. Sok benne a kalcium, magnézium, kálium, A- C- és E-vitamin, csupa olyan tápanyag, amire minden nőnek szüksége van PMS idején.

Lazac

Mindenki tisztában van vele, hogy lazacot enni nagyon egészséges, nincs ez máshogy a PMS idején sem. Remek forrása az omega-3 zsírsavnak, egy olyan „jó” zsír, ami csökkenti a depresszió mértékét, bónuszként pedig a rossz koleszterin szintjét is mérsékli.

Kamillatea

Egy igazán zaklatott pillanatban, egy nehéz nap alatt vagy után egy csésze kamillatea szinte új emberré varázsol. Csökkenti a kellemetlen tüneteket, például kevésbé ingerlékennyé tesz, de még az éjszakai pihenésed is könnyíti, hiszen segít ellazulni.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X