Főoldal > EGÉSZSÉG > Alkohol másnaposság nélkül? Igen!

Alkohol másnaposság nélkül? Igen!

alkoholalkoholos italegészségitalmásnaposságrészegség
0

Írta:

Az alkohol agyra való hatásának vizsgálata során David Nutt felfedezte: közeleg az idő, amikor másnaposság nélkül lehet inni.

Ugyanis egy olyan helyettesítő ital kifejlesztésén munkálkodik, amivel megszüntethető az alkohol egészségügyi toxikus hatása – írja a Fox News.

David Nutt, az Imperial College London Neuropszichofarmakológiai igazgatója bevallása szerint öt olyan összetevőt fedezett fel, ami hatékony alkoholhelyettesítő, ugyanis utánozza az alkohol agyra gyakorolt hatását anélkül, hogy mérgező lenne.

Az alkohol módosítja az agyban található gamma-amino-vajsav neurotranszmitter érzékenységét, gátolja a működését, ezáltal lassítja az idegsejtek közötti kommunikációt. A kifejlesztett vegyület ugyanezt a hatást éri, de minden káros következmény nélkül.

“Elméletileg tehát képesek vagyunk kifejleszteni egy olyan alkoholhelyettesítő italt, amely nyugodttá és barátságossá teszi az embereket, viszont nem jár együtt az olyan nemkívánatos következményekkel, mint az agresszió vagy akár a függőség” – mondta David Nutt.

Az új italt a kutató egyébként koktél formában képzeli el, számtalan ízben.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X