Főoldal > EGÉSZSÉG > Bizarrnak tűnő otthoni elixírek, amelyek mégis működnek

Bizarrnak tűnő otthoni elixírek, amelyek mégis működnek

betegségcsuklásegészségelixírfájdalomgyógyulás
0

Írta:

Természetesen vannak olyan balesetek, sérülések, amikor csak a kötés vagy a fájdalomcsillapító jöhet szóba. De kisebb betegségek meglepően jól gyógyíthatók otthon is megtalálható élelmiszerekkel vagy tárgyakkal. Jegyezd meg a tippjeinket, bármikor jól jöhetnek!

 

Csodaszer: vodka

Mire használhatod: lábszag elűzése

Ha kellemetlen lábszaggal küzdesz, töröld át a tappancsaidat egy vodkával átitatott mosogatóronggyal, és pikk-pakk megszabadulhatsz a szörnyű bűztől. A vodka alkoholt tartalmaz, amelynek baktériumölő és szárító hatása van, így elpusztítja a szagot okozó gombát és baktériumot, valamint elvonja a nedvességet, amely lehetővé teszi a lábad izzadását.

Csodaszer: ceruza

Mire használhatod: fejfájás

Ha feszült és ideges vagy, tudat alatt szorítod az állkapcsodat és a fogaidat, ez pedig fejfájást okozhat. A megoldás: tegyél egy ceruzát a fogaid közé, de ne harapj  rá! Így automatikusan pihenteted a rágóizmaidat és megakadályozod a fájdalom kialakulását.

yogurt2.jpg ()

Csodaszer: joghurt

Mire használhatod: rossz lehelet

A kutatások szerint a joghurtban lévő élő baktériumok elnyomják a rossz leheletet okozó baktériumokat. A „jó” bacik tehát kiszorítják a „rosszakat”, amelyek a kellemetlen szagért felelős egészségtelen környezetet teremtik meg a szájban.

Csodaszer: citromfű tea

Mire használhatod: herpesz

A citromfű nagyszerű megoldás a herpesz növényi úton való kezelésére. Vírusellenes tulajdonságai miatt meg tudja szelídíteni a herpesz kitörését. Készíts belőle teát! 2-4 evőkanál citromfüvet forrázz le egy csésze lobogó vízzel, hagyd kihűlni, majd a teába áztatott vattával borogasd a herpeszt naponta többször.

Csodaszer: teniszlabda

Mire használhatod: túlterhelt láb

Egy egyszerű, ingyenes mini masszázs megnyugtatja a talpad boltíveit, átmasszírozza a fájós részeket. Egyszerűen görgesd végig párszor a lábadat egy teniszlabdán, csodálatosan frissítő érzés lesz. Többé nem fogsz tudni lemondani róla!

Csodaszer: olívaolaj

Mire használhatod: ekcéma

Az olívaolaj közvetlen alkalmazásával megnyugtathatod az irritált területet. Tele van antioxidánsokkal, amelyek csökkentik a gyulladással járó ekcémás területet, pótolja a nedvességet, és hiányzik belőle minden olyan kémiai vegyület, amely a boltban vásárolt krémek esetében irritáló lehet.

Csodaszer: cukor

Mire használhatod: csuklás

Ha lenyelsz egy teáskanál cukrot, azzal meg tudod állítani a csuklást abban a minutumban! A cukor módosítja az idegi izmok működését, különösen a rekeszizom összehúzódását, amely hozzájárul a csukláshoz. De ne vidd túlzásba! A cukor függőséget okoz, ha túl sokat fogyasztasz belőle, az negatívan befolyásolja az egészségedet. Lehet, hogy megéri inkább csuklani?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X