Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 egészséges szokás, amit érdemes ellesni a pasiktól

4 egészséges szokás, amit érdemes ellesni a pasiktól

étkezésfeszültséglevezetésönbizalompasiproblémakezelésszokás
0

Írta:

Mind tisztában vagyunk vele, hogy a nők egészségtudatosabbak, mint a férfiak. Gyakrabban keressük fel az orvost, nem rejtjük véka alá, ha fáj valamink, és a statisztikák szerint tovább is élünk. Akkor mégis milyen jó tanácsokat kaphatunk az erősebb nemtől?

1. Egyél rendesen!

Sok nő nem reggelizik, és nem ebédel rendesen, ez a tény pedig negatív hatással van a vércukorszintjükre. Éhesek, emiatt szinte biztos, hogy délután, vagy az esti órákban lakmároznak be, vagy állnak neki nassolni, ami túlevéshez vezet. Reggelire cseréld le a tálka müzlidet egy sajtos-tojásos szendvicsre vagy zabkására, amelyet dióval és gyümölcsökkel is szórj meg! Ahhoz hogy estig megőrizd a telítettség érzést, az ebédet se intézd el két falattal! Az ebéd nyugodtan lehet közepesen kalóriadús, és ne gondold azt, hogy túl sokat ettél, ezzel máris kárt tettél a diétádban: a kutatások alátámasztották, hogy akik ebédre rendesen fogyasztottak, azok összességében kevesebb kalóriát vittek be a szervezetükbe, mint azok, akik mellőzik ezt az étkezést.

2. Bátran ereszd ki a hangod!

A férfiak könnyen felemelik a hangjukat, főleg egymással szemben, és soha, senki nem sírja el magát. Kifejezik a dühüket, elégedetlenségüket, ezzel szemben a nők igyekeznek mindent elfojtani. Ez különösen azért rossz, mert a Bostoni Egyetem kutatásai szerint azok a nők, akik elnyomják az érzéseiket, a heves indulatot, a felháborodást, négyszer valószínűbb, hogy korábban halnak meg szívbetegség miatt, mint azok, akik mernek megszólalni. Soha ne tartsd magadban, ha valami mérhetetlenül felbosszant, inkább mondd el az illetőnek és találjatok megoldást! Ha valami felidegesít, ám nem tudsz vele azonnal megbirkózni, izzad ki magadból! Vezesd le a feszültséget, spinningelj egyet, és utána egészen más színben látod a helyzetet. Ezután visszatérhettek az ügyhöz, de már egy másik perspektívából fogod szemlélni azt.

pasiszokas2.jpg ()

3. Légy elégedett önmagaddal!

Nemrégiben napvilágot látott kutatások arra hívták fel a figyelmet, hogy míg a férfiak általában elégedettek vagy közömbösek azzal szemben, amit a tükörben látnak, addig tíz nőből nyolc biztosan elégedetlen a tükörképével. Ha nem szereted a tested, az nem csak az önbizalmad zúzza porrá, de életed szinte minden területére rányomja bélyegét. Mi a megoldás? Mozogj! A Floridai Egyetem tanulmánya szerint már maga a mozgás tevékenysége is képes arra, hogy megváltoztassa, jobbá, pozitívabbá tegye az önértékelésed, még akkor is, ha egy árva kilót sem dobsz le magadról.

4. Ne rágódj sokat a problémákon!

A férfiak nem időznek sokáig egy-egy problémán, nem úgy, mint a hölgyek! A különbség biológiai okoknak tulajdonítható: a nők hajlamosak az agyuk jobb, vagyis érzelmi oldalára „hagyatkozni”, miközben a pasikat az agy bal, elemző oldala irányítja. De a legfőbb gond az, hogy ha túl sokáig foglalkozol valamivel, amelynek szinte már megszállottja vagy, az tartós szorongást és depressziót is eredményezhet. Ha egy ilyen bosszúság keseríti meg az életed, készíts listát a lehetséges megoldásokról! Ez persze nem azt jelenti, hogy ne áruld el a barátaidnak, mi nyomja a lelked! De egy igazán bizalmas barátnőnek tárd fel a gondjaidat, akiről tudod, hogy képes konstruktívan támogatni és bátorítani a szükséges lépések megtétele során.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X