Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 mérgező dolog a táskádból

6 mérgező dolog a táskádból

ajakbalzsamásványvízegészségkézfertőtlenítőmérgezőparfümtáskatelefon
0

Írta:

Nem is gondolnád milyen veszélyeket rejthet a saját táskát – és ezeket a veszélyes dolgokat te magad teszed oda!

1. Az okostelefonod

Biztosan sokszor hallottad már, hogy a mobilhálózatot működtető elektromágneses hullámok rákkeltőek, és sajnos ezzel mi sem tudunk vitatkozni. Ezek a hullámok ugyanis sejtgyengítő hatásúak, ezáltal pedig komolyan növelik például a mellrák kockázatát, valamint akár Alzheimer-kórhoz, illetve férfiak esetében nemzőképtelenséghez is vezethetnek. A tanácsunk: használd a telódat csupán telefonálásra és üzenetküldésre, minden egyebet inkább a gépedről intézz, és soha ne okostelefonozz napi 50 percnél többet!

2. A kézfertőtlenítőd

Sajnos ettől a kényelmes kis szertől is kénytelenek vagyunk óvni: a kézfertőtlenítőkben található benzalkónium-klorid asztmogén hatású, ami azt jelenti, hogy asztmás tüneteket eredményezhet akár egészséges embereknél is. Azt javasoljuk, hogy keresd az alkohol-alapú, illatanyagmentes változatot, hogy elkerüld az allergiás reakciókat.

3. Az ajakbalzsamod

Igen, egy újabb kis vírusgazda, és itt aztán elég sok gond van: az ajakbalzsamok nagy része parabénokat tartalmaz, amik veszélyesek a hormonjaidra, petróleumot, ami többek között az idegsejtjeidet támadja meg, és palmitátot, ami pedig rákkeltő hatású lehet. Rosszul hangzik, ugye? Szerencsére léteznek olyan ajakírek, amik ezeket nem tartalmazzák, szóval keresd a teljesen természetes (valamint íz- és illatmentes) változatokat!

lipbalm2.jpg ()

4. Receptek, blokkok

Ezentúl különösen figyelj oda az olyan papírokra, amiknek a felületén fényes réteget érzékelsz, mert sajnos nagyon veszélyesek: ez a bevonat kimondottan nagy mennyiségben tartalmaz BPA-t, egy erős vegyi anyagot, ami összezavarhatja a hormonháztartásodat. Ha teheted, igényeld a recepteket, banki értesítőket és egyebeket e-mailen, vagy kérd meg a kiállítót, mutassa meg a papírt anélkül, hogy hozzá kellene érned.

5. Az ásványvizes palackod

Nyugi, itt nem minden esetben áll fenn veszély, csak akkor, ha a palack újrahasznosító kódja 7-es, mert ez az a fajta, aminek az előállításakor szintén felbukkan az a fránya BPA. Így hát a megoldás is kézenfekvő: figyeld az újrahasznosító kódot a flakonon, vagy ami még jobb, használj saját, üvegből készült palackot.

6. A parfümöd

Mivel a legtöbb gyártó számára az illat a fontos, nem az összetétel, olykor allergén anyagok is kerülhetnek a parfümödbe. Ha látszólag megmagyarázhatatlan okból gyakran fáj a fejed, szédülsz, vagy fáradékony leszel, próbálj parfümöt váltani, mert talán ez az oka. Valamint figyelj arra, hogy az illat, amit választasz, ne tartalmazzon egy bizonyos ftalatát nevű anyagot, mert ez blokkolja a férfihormonok működését, és a női hormontermelésre is rossz hatással van. Légy körültekintő!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X