Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 tuti tipp a pozitív testképért

5 tuti tipp a pozitív testképért

méretmérlegönbizalomtestkép
0

Írta:

Inkább gondolj arra, mi mindenre képes a tested, semmint arra, hogy hogy néz ki!

Tudsz sétálni, szaladni és biciklizni, no és persze, életet adhatsz egy másik emberi teremtménynek. Mindez már önmagában káprázatos! Ahelyett, hogy állandó jelleggel a tested talán nem is létező hibáit vizslatnád, egy kicsit inkább próbálj meg szeretetet tanúsítani irányába, és nem elfeledkezni arról, mi mindent „köszönhetsz” neki. Állíts fel olyan célokat, amelyeket megvalósíthatsz (például lefutni a maratont), ne pedig az lebegjen a szemed előtt, hogy valamilyen lenni akarsz (ne egy konkrét ruhaméret vagy a leadott kilók száma motiváljon), így ugyanis sokkal nagyobb esélyed van a sikerre, és nagyon jól fogod magad érezni a bőrödben.

testkepcikk1.jpg ()

Definiáld újra az „egészséget”!

Kiegyensúlyozott étrendet követsz, mindennap szentelsz időt a mozgásra, élvezed a barátaiddal eltöltött időt, és nem azon agyalsz állandóan, hogy hány kalóriát kebeleztél be a nap folyamán. Nem egészségesebb ez a hozzáállás, mint hajkurászni az álomsúlyunkat, vagy az álom ruhaméretünket? Az egészség fogalma azt is magában rejti, hogy tényleg remekül vagy, ám ha majd’ megfeszülsz abban, hogy makulátlanul egészséges légy, akkor lehet, hogy valami baj van az egészségről alkotott nézeteidről.

Felejtsd el a „normális” eszméjét!

Serena Williams és Arnold Schwarzenegger (akiknek a BMI-je 32 illetőleg 33) mind elhízottnak minősül a testtömeg index alapján, amely szerint a normális érték 18,5 és 24,9 között van. Pedig aligha akad rajtuk felesleg. Sose felejtsd el, hogy mindannyian különböző testfelépítéssel rendelkezünk, eltér a súlyunk, a csontjaink sűrűsége, de még az izmaink mennyisége is. Csak azért mert a barátnőid az S-es és az M-es méret körül mozognak, nem jelenti azt, hogy neked is ilyen paraméterekkel kell bírnod.

testkepcikk2.jpg ()

Vásárlás közben ügyet se vess a ruhaméretre!

Lehet, hogy már te is észrevetted, hogy mekkora különbségek tapasztalhatók az egyes ruhaüzletek darabjaik között. Valahol épp hogy csak rád megy a 42-es ruha, míg másutt tökéletesen mutat rajtad a 38-as méret is. Szóval akkor miért is eszed magad a számok miatt? Csak elszomorít az a tény, hogy az a méret, amit szeretnél magadra kapni, mégse megy rád. Próbálj meg nem figyelni a címkére, otthon pedig vágd ki, így az L-es nadrágból megteremted szimplán azt a nadrágot, amely fantasztikusan áll rajtad.

Tartsd távol magad a mérlegtől!

A vízvisszatartás napi ingadozásokat eredményezhet, akár 2 kilóval is elmozdulhat a mérleg nyelve mindkét irányba. Ha mindennap rálépsz a mérlegre, és nem azt látod, amit szeretnél, az is frusztrációt fog okozni. Ha viszont mindenképp figyelemmel akarod kísérni a súlyod változását, akkor csak hetente vagy kéthetente szedd elő a mérőeszközt az ágy alól. A menstruációdat megelőző héten ne mérd magad, mert ilyenkor még több víz van a szervezetedben. Ha ráeszmélsz arra, hogy képes vagy mérleg nélkül is létezni, akkor száműzd örökre, és hagyatkozz pusztán a ruháidra, illetve arra, hogyan érzed magad a bőrödben.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X