Főoldal > EGÉSZSÉG > 10 dolog, amit a dekoltázsod elárul rólad

10 dolog, amit a dekoltázsod elárul rólad

dekoltázshormonmellmellrákszépségtest
0

Írta:

Ugye te sem gondoltad volna, hogy a dekoltázsodból akár az egész egészségügyi állapotod is leszűrhető? Meg fogsz lepődni, hogy mennyi más dolgot tudhatsz még meg saját magadról és a melleid állapotáról – csak pillants be a pólód alá!

1. Ha meg fog jönni a menstruációd

A női hormonok miatt folyamatosan változnak a melleid – amikor pedig közvetlenül a ciklusod előtt vagy, megduzzadhatnak és extra érzékennyé is válhatnak. Néhány nőnél ez a kellemetlenség a menstruáció alatt is kitart, olyannyira, hogy még a jól bevált melltartó is kényelmetlenné válik. Ilyenkor a lazább sportmelltartók, valamint a merevítő és a szivacsbetét nélküli fazonok viselését ajánljuk, hogy mindig kényelmesen érezd magad a bőrödben.

2. Ha állapotos vagy

Közismert tény, hogy a terhesség első három hónapjában rohamosan növekedésnek indulnak a mellek, ez a folyamat pedig egészen a terhesség végéig kitart. Teljesen normális, ha akár három kosármérettel is nagyobb melltartót kell választanod, a bőrfelületed pedig rendkívül érzékennyé válik, bármilyen külső hatás is érje.

3. Ha új melltartót kell beszerezned

Szinte mindennap ugyanazt a fazont hordod és fájlalod a nyakad, a hátad, vagy a vállad bármely pontját? Esetleg nyom a merevítő pánt és a melleid is majd’ kiesnek? Feltétlenül szerezz be egy új, nagyobb méretezésű melltartót! Figyelj arra, hogy kényelmes és praktikus darabot válassz, ami a megfelelő alátámasztás mellett szuper szexi idomokat varázsol neked!

4. Ha ki kell mosnod a melltartódat

Sajnos nagyon kevés olyan nő van, aki hetente (!), saját kezűleg (!) mossa ki a melltartóját, pedig ez a legjobb módja annak, hogy megszabadulj azoktól a baciktól és izzadságtól, amik nap, mint nap felgyülemlenek rajta. Minél ritkábban mosod ki, annál nagyobb az esélye annak, hogy aknékkal, pattanásokkal és mitesszerekkel gazdagodj a dekoltázsodon.

5. Ha megváltozott a testsúlyod

A fogyókúra sajnos a női melleken látszik meg a leghamarabb. Épp ezért, a színtiszta zsírból álló mellszöveten a striák is könnyebben megjelennek, amik elsőre ijesztőnek tűnhetnek – de pár hét, hónap alatt szinte láthatatlanná fakulnak. Hogy elkerüld a csíkos foltokat, ne kezdj bele drasztikus fogyókúrába és mindig tartsd be a diétádat.

56871334 - beautiful part of female body. spa, wellbeing and healthcare. breast care. perfect woman's form, flat belly, sexy breasts in beige bra lingerie. healthy lifestyle, smooth skin, diet, sport

6. Ha túl sok sós ételt eszel

Kényelmetlen a melltartód és fájnak a melleid, akkor is, ha nincs rajtad semmi? Valószínűleg a vízvisszatartás lesz a gond! Érdemes odafigyelni arra, hogy mit és mennyit eszel, különösen akkor, ha hajlamos vagy a kelleténél több chipset, gyorsétkezdés kaját vagy fűszeres rágcsálnivalót enni TV nézés közben. A ugyanis nemcsak a gyomrodat, hanem a melleidet is felpuffasztja –  innen jön a kényelmetlen, „mellszorító” érzés.

7. Ha túl sok kávét iszol

A kaliforniai Duke Egyetem professzorai kimutatták, hogy a rendszeres (azaz, napi 3 csésze) kávé fogyasztása mellpanaszokhoz vezet, amik főként a menzesz idején érvényesülnek. Hogy miért? A koffeinbevitel vérbőséget okoz, ami nagy terhet rak a mellekre, és azok egyből elnehezülnek. A kísérletben résztvevő nők panaszai a koffeinmennyiség csökkentése után persze azonnal megszűntek – tehát te is csökkentsd a napi kávéadagodat!

8. Ha túl sokat edzel

A sportolás jó dolog, de csak addig, amíg nem esel túlzásokba. A mellerősítő gyakorlatokat inkább hagyd a pasikra, és hidd el, a nem megfelelő sportmelltartó viselése is legalább olyan fájdalmakat okoz, mintha izomlázad lenne. A megoldás? Gyakran cseréld a sportmelltartódat, ne hagyd kinyúlni és ne félj több fazont kipróbálni, mielőtt beruházol egybe-kettőbe. A lényeg, hogy ne szorítson, viszont tartson fixen és szabadon mozoghass benne.

9. Ha vashiányban szenvedsz

A hormonális rendszerünk egyik alap eleme a vas, amiből ha kevés van, mellfájdalmaink lehetnek. Egy 2004-es tanulmány szerint a jódot tartalmazó, fogyasztó hatású étrendkiegészítők is rendkívül károsak a női mell egészségére – s, bár az ilyen vitaminok árusítását már rendelet tiltja – mindig nézd meg a pontos összetevők listáját, ha ilyen termékeket vásárolsz.

10. Ha valamilyen komolyabb gond van

Az ördög sosem alszik! Épp ezért, ha egyik felsorolt tünet sem illik rád, de a panaszaid nem szűnnek meg, esetleg csomót találsz a melled környékén, azonnal menj el egy szűrővizsgálatra és látogass el egy melldiagnosztikai központba, hogy minden esetleges egészségügyi bajt kizárj!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X