Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 tuti tipp az egész napos energiáért

6 tuti tipp az egész napos energiáért

aktivitásegészségenergiafáradtság
0

Írta:

Az étkezések segítségével gondoskodhatunk az egész napos energiánkról. Kövesd az alábbi egyszerű tippeket a kirobbanó energiáért!

1. Kezdd a napot forró, citromos vízzel

Felejtsd el a mesterséges energiaitalokat, a citrom természetes, alternatív élénkítő. Kitűnő elektrolit forrás, segítségével a sejtek képesek energiát termelni. Préselj ki fél darab citromot, és tedd forró vízbe, majd kortyold el még reggeli előtt.

2. Egyél zabkását reggelire

A zabpehely rostban és fehérjében gazdag, lassan emésztődik, így sokáig ellátja a szervezetet energiával és stabilizálja a vércukorszintet. Ráadásul plusz energiát adó káliumot és magnéziumot tartalmaz.

3. Ellenőrizd a vizeleted színét

Limonádé színűnek, vagy annál halványabbnak kell lennie, ha sötétebb, akkor egyértelműen több folyadékot kell innod. A dehidratáció ugyanis fáradékonysághoz, és lassult agyi funkciókhoz vezet.

energikussag2.jpg ()

4. Iktasd be az étrendedbe a quinoát

A quinoában több a fehérje, mint a rizsben vagy más gabonában. Olyan komplex fehérjét tartalmaz, mint az állati eredetű táplálékok. Emellett gazdag folsavban és magnéziumban is. Készíts quinoát ebédre sok-sok zöldséggel.

5. Ne hagyj ki az étkezések között 5 óránál többet

A rendszeres étkezés nemcsak a megfelelő számú pihenőt iktatja be a munkanapodba, hanem egyensúlyban tartja a vércukorszintet, így megelőzheted a túlevést is. Válassz olyan komplex szénhidrátokat, amelyek könnyű energiát szolgáltatnak, fehérjével kiegészítve, amely lassítja az emésztést. 

6. Ne adagold túl a kávét

A reggeli kávé természetesen elmaradhatatlan, napi 2-3 csésze a kutatások szerint is egészséges, de csak és kizárólag akkor fogyassz kávét, ha érzed, hogy kimerültél. Ha rendszeresen, szinte víz helyett fogyasztod, akkor a szervezeted hozzászokik, és már nem fog hatni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X