Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 lazító technika stresszes napokra

4 lazító technika stresszes napokra

fürdőmeditációnevetésstresszzene
0

Írta:

Mindenkivel előfordul, hogy nehezebb időszakban eluralkodik rajta a stressz, és nem érzi magát olyan erősnek, mint máskor. Kemény vizsgaidőszakban egy idő után már nem tudunk koncentrálni, fárasztó munkanapok után pedig úgy érezzük, minden energiánkat kiszívták. Hamarosan mindez teljesítményünkön és lelkiállapotunkon is meglátszik.

1. Nevess szívből!

A nevetés hatalmas mennyiségben szabadítja fel a boldogsághormonokat, sőt az immunrendszert is erősíti. Hiába sok a teendőnk, mindig legyen elég időnk, hogy beszélgessünk, és közben nagyokat nevessünk a környezetünkben levőkkel. Elég egy vidám irodai kávészünet kollégáinkkal, vagy egy kis vihogós telefonbeszélgetés barátnőnkkel, utána máris jobb színben látjuk a világot.

2. Relaxálj forró fürdővel!

Ha nincs időd wellnessbe menni, otthon egy forró fürdő erejéig ellazíthatod tested, lelked. Vegyél egy nyugtató fürdőgolyót! A levendulás a legjobb, mert ez csökkenti a feszültséget, a stresszt és a fejfájást. Hatásos még a kamillás, amely különlegesen pihentető szertartást varázsol az esti fürdőzésből, vagy a kávés, amely javítja a hangulatot és növeli a pozitív érzéseket. Ha levendula vagy vanília illatú mécseseket teszel a kád szélére, még hangulatosabbá teheted vele a fürdőzést.

lazito2.jpg ()

3. Használd a zene hatását!

Kapcsold be a rádiót, vagy keresd meg kedvenc zenédet, majd táncolj és énekelj rá pár percig gondtalanul. Mozogd és dalold ki a benned felgyülemlett feszültséget! A zenehallgatást régóta használják hangulatjavításra, memóriastimuláló hatását Mozart-effektusnak hívják. Fontos, hogy ilyenkor főleg ne akarj megfelelni senki elvárásának, mindegy, hogy két bal lábad vagy rossz hangod van, a lényeg, hogy magával ragadjon a ritmus és a jókedv.

4. Meditációval szerezz energiát!

A lelkednek szüksége van feltöltődésre, az agyadnak pár percre, amikor nem gondolkozol állandóan. Ürítsd ki az elméd, söpörd ki a mindennapi gondokat és figyelj csak befelé. Koncentrálj a légzésedre. Ha nehezen megy elengedni a cikázó gondolatokat, képzeld el egy folyót, amelyen elúsznak a gondolataid, vagy gyújts meg egy gyertyát és figyeld a lángját. Ismételgetheted a legfőbb hindu mantrát, az „Om”-ot, ez megnyugvást biztosít, a belső béke megteremtése felé vezet.  A nyugtató meditálás feltölt energiával és életkedvvel.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X