Főoldal > EGÉSZSÉG > 9 egészségtipp, amikkel 100 évig élhetsz

9 egészségtipp, amikkel 100 évig élhetsz

alkoholbetegségdohányzásegészségélethormonkoröreg
0

Írta:

Ha szeretnél hosszú ideig egészséges életet élni, fogadd meg ezeket a tippeket!

Ne edd túl magad

Azon túl, hogy megfájdul a hasad, na meg könnyebben el is hízol, a túlevés megemeli a szervezetedben a T3 nevű hormon szintjét, ami lassítja az emésztést, az öregedési folyamatot pedig felgyorsítja. Akkor hagyd abba az evést, amikor 80%-ban érzed jóllakottnak magad.

Már megint az a szex…

…és már megint dicsőítjük, mert bizony, a kutatások szerint akár 3 évvel is meghosszabbíthatja az életedet, ha heti 2-3 alkalommal összegyűritek a lepedőt. Zsírt éget, boldogít és még tovább is élsz tőle. Kell ennél több indok?

Kapcsold ki a tévét

Bizonyítottan 46%-kal nagyobb esélyük van a szívrohamra és egyéb szív- és érrendszeri megbetegedésekre azoknak, akik naponta 4 vagy több órát tévéznek, Inkább sétálj egyet, bújj össze a pároddal, vagy ruccanj ki a barátnőddel egy kávéra – az egészséged és lelki jóléted érdekében.

Napvédelem felsőfokon

Igaz, hogy a napfény tele van D-vitaminnal, de sajnos nagy mennyiségben inkább káros, mint hasznos. Ha napvédelem nélkül napozol, nagyobb esélyed van a bőrrák különféle fajtáira, és hamarabb kezdesz ráncosodni is. Ne kerüld a napot, de nagy melegben minimum 30 faktoros krémmel kend be magad (az arcodat is), és a kalapot meg a napszemüveget se hagyd otthon!

A társaság, mint életelixír

A kutatások szerint azok az emberek, akiknek stabil hálójuk van családtagokból és barátokból, akár évekkel tovább élhetnek. A tartós magány többek között depressziót és gyulladásos megbetegedéseket okozhat, legalább olyan veszélyes, mint a magas vérnyomás vagy a dohányzás, úgyhogy ne sajnáld az időt a szeretteidre!

seta2.jpg ()

Az alkohol öl, butít és…öregít

Ha egy nő napi két pohár, egy férfi pedig napi három pohár alkoholnál többet fogyaszt rendszeresen, komoly súlyfeleslegre és életvezetési problémákra számíthat. Napi egy-két pohár (szigorúan jó minőségű!) vörösbor viszont javítja az emésztést és vérképző hatású, tehát kis mennyiségben hasznos lehet.

Elő a zöldekkel

A vitaminok és ásványi anyagok, amiket kizárólag a zöldségekből és gyümölcsökből nyerhetünk, elengedhetetlen részei az egészséges életnek. Rendszeres fogyasztásukkal 76%-kal (!) csökken a szívbetegségek és a különböző daganatos megbetegedések kockázata.

Kapj rá a mozgásra

Az évek múlásával egyre több gondot okozhat a mozgásszegény életmód, többek között jelentősen megnő a szívbetegségek és az emésztési rendellenességek kockázata. Már napi 30 perc sétával is csökkenthető a veszély, de a legjobb, ha nekiállsz megkeresni a hozzád legközelebb álló mozgásformát, és rendszeresen edzel.

Le a cigivel

Ez a legnagyobb és legfontosabb lépés, amit tehetsz az egészségedért. A statisztika szerint azok, akik 35 éves korukig abbahagyják a dohányzást, akár 6-8 évvel is tovább élhetnek. Ha nem szívesen mondanál le a gesztusról, használj elektromos cigarettát!

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X