Főoldal > EGÉSZSÉG > A 6 legtutibb csodaszer torokfájás ellen

A 6 legtutibb csodaszer torokfájás ellen

gyömbérmeznáthatormatorokfájás
0

Írta:

Ha megfájdul a torkod, ne tömd magad antibiotikumokkal, inkább próbáld ki az alábbi természetes csodaszereket, és meglátod, hamar elillan a fájdalom és a gyulladás.

Gyömbér

A gyömbér a megfázás egyik legjobb természetes ellenszere. Nemcsak a kellemetlen torokfájást csillapítja, de megszűnteti a köhögést és hadat üzen a vírusok ellen is. Ujjnyi friss gyömbért reszelj le, és tedd forrásban levő vízbe. 5 percig hagyd állni, majd leszűrés után mézzel és citrommal ízesítsd. A méz antibakteriális hatása és a citromban levő C-vitamin felgyorsítja a gyógyító folyamatot. A gyömbér jótékony hatását torokfertőtlenítő cukorkaként is élvezheted – a teához hasonlóan kellemes meleg érzetet ad.

Feketeribizli

A feketeribizli egyedülálló gyulladáscsökkentő gyümölcs, amely védi a torok nyálkahártyáját. C-vitamin tartalma kimagasló, 100 grammban 160 milligramm található, de immunerősítő cinkben is bővelkedik. Amikor nagyon fáj a torkunk, az evés is nehezen megy. Egy feketeribizlis meleg ital ellátja a szervezetet vitaminokkal és ásványi anyagokkal, miközben a torokfájásra is igen hatásos. Ehhez 100%-os koncentrátumot keverjünk el forró vízben, és lassan igyuk meg még melegen. A gyümölcs különlegessége, hogy vitamintartalmából melegen fogyasztva sem veszít.

 

Pemetefű

Az orvosi pemetefű nemcsak a köhögést csillapítja, de a torok duzzanatát is csökkenti. A pemetefű cukorkát a megfázásos időszakokból mindenki ismeri, de teaként is fogyasztható. Két teáskanálnyi szálas pemetefüvet tegyél forrásban levő vízbe, majd 10 perc állás után szűrd le. Napi két csészével fogyaszthatsz belőle.

Reszelt torma

A torma megszünteti a torokgyulladást, fertőtlenít, oldja a lerakódást és könnyíti a légzést. Ha lázad is van, akkor azt is lejjebb viheted e természetes gyógyszerrel. A legjobb, ha magad reszeled le a friss tormát, de a jó minőségű bolti változat is megfelelő. Bármibe belekeverheted: kend meg gazdagon tormával a reggeli szendvicsedet is. Nemcsak belsőleg, külsőleg is alkalmazható. Torokgyulladásra keverj el egy kevés tormát néhány evőkanálnyi túróba, majd ezt pakolásként kend a nyakadra.

Citromos fokhagyma

A torokfájásra nincs gyorsabb hatású csodaszer a citromos fokhagymánál. A vírusölő, antibakteriális fokhagyma és a C-vitaminbomba citrom együtt kiváló. Hogy finomabb legyen, joghurtban kell elkeverni pár gerezd fokhagymát, friss citromlével. Így igazi egészséges, könnyen nyelhető csemegét kapsz, aminek az illata miatt sem kell aggódnod, hiszen a joghurt elveszi azt.

Propoliszos-mézes tej

Gyerekkorunk óta ismerjük a meleg tej jótékony hatását. Egy bögre forralt tejbe tegyél egy nagy kanál mézet. Melegen elkortyolva csodát tesz! Ráadásul, ha este, lefekvés előtt fogyasztod, az elalvást is segíti. A legjobb, ha propolisszal dúsított akácmézet használsz, mert a propolisz olyan természetes antibiotikum, amely gyorsan csökkenti a gyulladást. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X