Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 furcsa fizikai ok, amiktől rossz kedved lehet

8 furcsa fizikai ok, amiktől rossz kedved lehet

depresszióegészségrosszkedv
0

Írta:

Rossz a kedved? Gondoltad volna, hogy külső körülmények is befolyásolhatnak?

 

Kell egy kis vörösbor

A vörösbor pozitív élettani hatásairól már sokszor szót ejtettünk, de egy nemrég végzett kutatás kiderítette, hogy még a depresszió ellen is sokat segít, ha naponta megengedsz magadnak egy-két pohár (szigorúan csak ennyi!) minőségi bort. Vigyázz: ha túlzásba viszed, az épp az ellenkezőjét eredményezi, szóval csak óvatosan!

A Facebook-átok

Sajnos a közösségi oldalaknak nem csak pozitív hozadékaik vannak: a felhasználók nagy százaléka búskomorságba esik attól, ha látja, mások hogyan ömlengenek a csodálatos életükről az üzenőfalon. Az első tippünk, hogy próbáld kicsit visszafogni magad a Facebook-ozás terén, a másik pedig, hogy ne higgy el azonnal mindent, amit látsz: az emberek szeretnek túlozni, és jobb színben feltüntetni magukat, mint a reális helyzetük.

Tiszta a levegő?

A levertség egyik legalapvetőbb és legegyszerűbb oka a pollen- vagy porallergia is lehet, hiszen a diszkomfort, amit ilyenkor a légzőszerveidben érzel, kihat a hangulatodra is. Gyorsan készíttess egy allergiatesztet, de már a drogériákban vény nélkül kapható tengeri sós orrcseppek is sokat javíthatnak a dolgon.

napozas2.jpg ()

Óvakodj a naptól

Észrevetted már, hogy amikor sokat napozol, utána mindig olyan nyomott vagy? Bizony, a túl sok közvetlen napsütés is eredményezhet rossz kedvet. A mostanában még előforduló melegebb őszi napokon se felejtsd otthon a napszemüveget!

Ragadós hangulat

Vidáman lejtettél reggel be a munkahelyedre, de a nap közepére már csak bámulsz magad elé üres tekintettel? Nézz körül: lehet, hogy a munkatársaid tehetnek róla. Egy irodában sajnos elég egyetlen energiavámpír, aki egész nap csak panaszkodik, és már el is van rontva mindenki napja. Próbálj minél távolabb maradni az ilyen kollégáktól, ha pedig muszáj vele érintkezned, távolítsd el magadtól tudatosan, amit sugároz, és mosolyogj rendületlenül!

Azok a cukros fánkok

Már megint nem tudtad megállni, hogy agyoncukrozott desszertet rendelj a munkahelyi menzán? Pedig sajnos lehet, hogy ez az egész további napodra rányomja a bélyegét, ugyanis a magas vércukorszint fokozza a reménytelenséget és a negatív gondolatokat. Válassz inkább gyümölcssalit vagy egy teljes kiőrlésű sütit, és a nap végéig megmarad a jókedved!

A fények játéka

Tudtad, hogy léteznek „hideg” és „meleg” fényű villanykörték? Úgy ám, és nagyon nem mindegy, melyiket választod a hálószobádba. A hideg, kékes fényű körték ugyanis depresszív, szomorú állapotot idézhetnek elő, míg a meleg, pirosas fényűek az otthon és a biztonság érzetét nyújtják. Az áruházban nyugodtan érdeklődj a meleg fényű körték után, szívesen segítenek majd.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X