Főoldal > EGÉSZSÉG > Könnyen felismered a keserű ízt? Akkor erős az immunrendszered!

Könnyen felismered a keserű ízt? Akkor erős az immunrendszered!

egészségérzékszervimmunrendszerízleléskeserűnyelv
0

Írta:

A keserű íz felismerése erősebb immunrendszert jelenthet, és az ilyen szervezet hatékonyabban küzd a bakteriális légúti fertőzések ellen – írja a Fox News.

 

A keserű íz receptorokról hagyományosan azt gondolták, hogy csak a nyelven találhatóak, azonban nemrég kimutatták, hogy az orr- és az arcüregben is megtalálhatóak. Ezenkívül megállapították azt is, hogy ezek a receptorok részt vesznek az immunrendszer bakteriális fertőzések elleni aktivizálásában.

A receptorok úgy működnek, mint egy ‘korai észlelő rendszer’, amely figyelmezteti az immunrendszer baktériumok támadása esetén és aktiválja a szervezet védekező képességét. Azonban nem mindenki rendelkezik ilyen speciális receptorokkal, csupán az emberek egyharmada.

A kutatók laboratóriumban fejlesztett sejtek segítségével nézték meg, hogy a keserű íz receptorok hogyan viselkednek a fertőzések kezdeti szakaszában. Kiderült, hogy a baktériumok jelenléte egyből aktivizálja ezeket a receptorokat és azok működésbe léptek a mikrobiális betolakodók ellen. Ezzel együtt jár az, hogy a receptorok nitrogén-oxidot termelnek, ami elpusztítja a baktériumokat.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X