Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 étel, ami legyen kéznél, ha fokhagymát eszel

6 étel, ami legyen kéznél, ha fokhagymát eszel

egészségfokhagymafűszerhatásillat
0

Írta:

Nemcsak kitűnő ízt ad az ételeknek, de nagyon egészséges is: mell-, bél-, gyomor-, torok- és bőrrák esetén is hatásos, de a szívnek is nagy barátja.Csak egy probléma van vele: kellemetlen leheletet hagy maga után. Ám erre is van megoldás!

 

Nem kell lemondanod a fokhagymás ételekről még hétköznap sem, ha ezeket fogyasztod mellé:

Alma, spenót, bazsalikom, petrezselyem: Kutatások azt mutatják, hogy ezek és más fenolban gazdag étel segít a fokhagymás lehelet megszüntetésében. A polifenolok (egy vegyület, mely segíti az antioxidánsok működését) lebontják a szagos kénvegyületeket a fokhagymában. Nemcsak ha összekeverjük őket, hanem külön-külön fogyasztva is hatásosak – a lényeg, hogy ugyanazon étkezés összetevői legyenek.

Garlic bulbs and cloves on white surface 
credit: Marie-Louise Avery / thePictureKitchen / TopFoto, Image: 81918154, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, thePictureKitchen

Tej: Egy friss tanulmány szerint a tej akkor hatásos a fokhagymás leheletre, ha az étkezés előtt és közben isszuk. A kutatók azt találták, hogy a tej olyan mértékben csökkenti a kellemetlen szagot, mint semelyik másik étel, amelyet előtte teszteltek – szilva, bazsalikom, bojtorján, padlizsán és gomba. A tejben lévő víz és zsír kiöblíti a szájüreget, utóbbi hatékonyabb, ezért a magasabb zsírtartalmú tej jobb, mint a zsírszegény.

Zöld tea: Fogyassz zöld teát az étkezés előtt és közben, mert a benne található polifenolok csökkentik a párolgó kén-alkotórészek mennyiségét.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X