Főoldal > EGÉSZSÉG > Így nyerd vissza az önbizalmad!

Így nyerd vissza az önbizalmad!

egészséglélekmagabiztosságönbizalom
0

Írta:

Az állandó megfelelési kényszer, az elismerések és a folyamatos visszaigazolások függőségében élsz? Állj ki magadért, és szerezd vissza az önbizalmadat!

Ha nehezen hozol meg döntéseket, ha azért teszel, vagy nem teszel valamit, mert attól rettegsz, mások mit gondolnak, akkor te is önbizalomhiányban szenvedsz. Fogadd meg a következő tanácsokat, és összpontosíts magadra!

Légy hálás magadnak!

Vonulj el fél órára, és kezdd el felírni, hogy mi mindenért lehetsz hálás magadnak! Egy dolog sem jut eszedbe? Gondolkodj tovább, és meglátod, amint megjön az első gondolat, a többi is követni fogja! Például hálás lehetsz magadnak azért, mert kitartó vagy, mert kedves vagy, mert tudsz nevettetni, mert időt szánsz arra, hogy megismerd magad és biztosabbá, jobbá válj, mert segítőkész vagy, mert számíthatnak rád a barátaid, a szüleid, a gyereked, stb.

Magadnak felelj meg, ne másnak!

Vedd sorra azokat a dolgokat, hogy mit szeretnél! A te vágyaidat, céljaidat írd le, és vonatkoztass el a körülötted élők befolyásától és elvárásaitól! Lehet, hogy nem a saját életedet éled, hanem a szüleidét, a barátaidét, a párodét, és közben el is felejtetted, hogy mire is vágysz valójában! Legyen az az elsődleges, hogy a saját magad által támasztott követelményeknek, céloknak meg felelj, és közben érezd jól magad! Ne feledd, üres tányérból másokat sem tudsz megkínálni!

Tűzz ki célokat!

Mindig legyenek céljaid, amik motiválnak! Először tűzz ki kisebb célt, és ha elérted, jutalmazd meg magad! Ne bagatellizáld el az elért eredményeidet, mert megdolgoztál értük! Nézz büszkén a tükörbe, tudatosítsd magadban, hogy amit terveztél, véghez vitted, és éld meg a siker érzését! A kis céloktól haladj az egyre nagyobbak felé, lépésről lépésre, a nagy célokat pedig mindig bontsd le egymásra épülő kis célokra!

47109273 - wink concept - self-confidence and seduction concept - flirting young woman winking showing her teeth and long brown hair

Tegyél meg olyat, amit eddig nem mertél!

Nem kell egyből ejtőernyős ugrást kivitelezned egy repülőgépből, kezdetnek megteszi egy kisebb dolog is. Ha például eddig nem volt bátorságod lemenni az edzőterembe, vagy van egy régi konfliktusod valakivel, amit nem rendeztél, esetleg van olyan, akit nem mertél megszólítani, itt az ideje, tedd meg! Akármi is legyen a kimenetele, meglátod, nagy önbizalom löketet fog adni már maga a lépés is, hogy beleálltál egy helyzetbe!

Vedd körül magad sikeres emberekkel!

Járj társaságba, és keresd a sikeres emberek közelségét! Nem azt mondjuk, hogy légy felszínes, hanem azt, hogy nézd meg, ki miben sikeres a környezetedben! Lehet, hogy van, aki sikeres szülő, van, aki a munkájában ért el jó eredményeket, vagy éppen az egyik nagy álmát váltja valóra! Tisztázd, hogy számodra mit jelent a siker és kérdezd meg azokat, akik számodra hitelesek, hogy mit tettek céljaik eléréséért! Irigykedés helyett kérj tanácsokat és tanulj!

Mozogj!

A mozgás kiváló feszültség levezető, segít oldani a szorongást és energikusabb, kiegyensúlyozottabb is leszel a sporttól. Nem kell egyből rekordokat döntögetned: haladj fokról fokra, és az eredményeiden meg fog mutatkozni a javulás. Egyre nagyobb távot tudsz majd lefutni, egyre jobban tudod kivitelezni az aerobic mozdulatokat, vagyis napról napra jobb lesz a teljesítményed. Légy kitartó és a sikerérzés garantált, ami sokat fog dobni az önbizalmadon!

Állj fel!

A sikeres, önbizalommal teli embereknek sem sikerült minden elsőre, sőt! Lehet a külvilág csak a sikert és a csillogást látja, de a ma sikeres emberek nem egyszer álltak fel a padlóról újra és újra, és kezdték elölről az életüket! Ha kitűzted a célod, tarts ki mellette, légy eltökélt, higgy magadban és ne hagyd, hogy bármi is eltántorítson!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X