Főoldal > EGÉSZSÉG > Ez a 8 dolog történik, ha abbahagyod a fogamzásgátló szedését

Ez a 8 dolog történik, ha abbahagyod a fogamzásgátló szedését

antibébi tablettafogamzásgátlófogamzásgátló tablettaszexszülésteherbe esésterhesség
0

Írta:

Biztosan tudod, hogy a fogamzásgátló számtalan különböző hatással van a szervezetedre, többek között rövidebb ideig tart a menstruációd, jelentősen gyengébbek lesznek a görcseid, szebbé válik a bőröd és természetesen nem eshetsz teherbe. De vajon mi történik, ha hosszan tartó szedés után abbahagyod?

Akár babára vágytok, akár csak épp nincs szükséged védekezésre, biztos téged is izgat, hogy elhagyása milyen változásokat idéz elő.

1. Erősebb lesz a vérzésed és a görcseid

Ha a tabletta szedése előtt kibírhatatlan görcseid és erős vérzésed volt, akkor ez a fogamzásgátló elhagyásával garantáltan visszatér. A tablettában található ösztrogén és progeszteron gátolja a peteérést, vele együtt pedig a fájdalmat is száműzi.

2. Leadsz néhány kilót

Több nő számol be hízásról a fogamzásgátló szedése mellett, amiért elsősorban a hormonok és a vízvisszatartás felelős. Amint abbahagyod a tablettát, valószínűleg leadsz pár kilót, bár ez főként csak víz lesz.

3. A melled kisebb lesz

Ha a melleid a tablettában található ösztrogénnek és progeszteronnak köszönhetően megnőttek egy kicsit, amint abbahagyod a szedését, újra a régi méretűvé zsugorodnak.

4. Folyásod lehet

Mivel a tabletta gátolja a peteérést, így általában a folyást is megszünteti. A szervezet több váladékot termel ovuláció idején, mert ez a test természetes folyamata, amely elősegíti a terhességet. Ahogy abbahagyod a tablettát, a folyás is újra jelentkezhet.

, Image: 41952272, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, BSIP

5. Nő a nemi vágy

A leggyakoribb mellékhatás, amit a nők fogamzásgátló szedése mellett tapasztalnak, a nemi vágy csökkenése. Természetesen ez nem mindenkit érint, vannak, akiknél még nő is a libidó. A legtöbbeknél viszont csökken a tesztoszteron szintje, mivel nincs peteérés, így ez negatív hatással van a szexuális életre. Vannak, akiknél hüvelyszárazság is jelentkezik, amely a tabletta szedésével megszűnik. A fogamzásgátló elhagyása garantáltan feldobja az együttléteket.

6. Újra nehezen viseled a piros betűs napokat

Ha a fogamzásgátló szedése előtt minden hónap egy rémálom volt számodra és a környezetednek is, akkor készülj fel, hogy ez most sem lesz másként. A kínzó görcsök, az ingerlékenység, a fejfájás, a hányinger, a mell érzékenysége, az ételek utáni sóvárgás és a többi elviselhetetlen tünet újra visszatér, amint búcsút intesz a tablettának.

7. Rögtön teherbe eshetsz

Természetesen, ha abbahagyod a fogamzásgátló szedését, rögtön teherbe eshetsz, kivéve, ha más védekezési módszert is alkalmaztok. Amennyiben injekciót kaptál, eltelhet néhány hónapba, mire teljesen kiürül a szervezetből, így megakadályozhatja a termékenységet.

8. A pattanások és az aknék visszatérnek

Sok pattanással és aknéval küzdő nő szed fogamzásgátlót, hogy szebb legyen a bőre. Sajnos, a fogamzásgátló abbahagyásával a bőr újra kipattogzik. Amikor tablettát szedsz, a tesztoszteron szintje csökken, ezáltal eltűnnek a bőrhibák. Keress fel egy bőrgyógyászt, hátha tud segíteni, mielőtt elkeseredésedben újra visszatérnél a fogamzásgátlóhoz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X