Főoldal > EGÉSZSÉG > A bambusz 5 jótékony hatása az egészségre

A bambusz 5 jótékony hatása az egészségre

bambuszbetegségegészséggyógyuláshatásnövényvitamin
0

Írta:

A bambusz az egyik legértékesebb növény a világon, az orvostudományban 1500 évre nyúlnak vissza a feljegyzések a bambusz, manapság mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla.

1. A fő védelmező

A bambusznak több, mint 100 faja ismert. Az örökzöld levelű növények már hazánkban is egyre népszerűbbek, és az élet szinte minden területén hasznosíthatók. A bambusz levél flavonoidjai gátolják az aktív oxigén eredetű szabadgyököket, gátolják a vérben a lipidek peroxidációját, és tisztítják az ereket, a vért a káros lerakódástól. A bambusz jótékony hatással van szív- és érrendszerre, védi az agyat, csökkentik a koleszterint, valamint javítja a mikrokeringést és az agyi vérkeringést is.

2. Méregtelenítő és szépítő hatás

Segít eltávolítani a fölös vizeket, vízhajtó hatása van. Ezáltal a felesleges méreganyagok is távoznak a szervezetből: méregtelenítő, gyulladáscsökkentő hatása van, és vitaminjainak köszönhetően erősíti az immunrendszert is. A bambusz kivonata a bőrre és a hajra is pozitív hatást gyakorol. Csökkenti a bőr irritációját, antioxidáns hatású, védi a bőr épségét és egészséges állapotát, valamint hidratál is. Gazdag az aminosavakban, proteinekben és keményítőben.

bambusz2.jpg ()

3. Teája igazi csodaszer

A bambuszlevél tea nem éppen olcsó mulatság, de megéri beszerezni. Egy-egy csomag tea a dél-koreai bambusz zsenge hajtásait, leveleit tartalmazza. Ellentétben a zöld teával, ez a tea koffeinmentes. Főzete édeskés, friss, lágy, és illatos. A tea lúgos kémhatású, gazdag rostokban és fehérjékben. Tele van ásványi anyagokkal, nyomelemekkel. Nagyon kiadós, mert a levelek pillekönnyűek, így sok-sok levelet tartalmaz, ráadásul egy adag bambusz tealevél kétszer is felfőzhető, és annak is élénkítő hatása lesz.

4. Az idegrendszer segítője

Jótékony hatása az idegrendszeren is érződik. Megszünteti a szorongást, csökkenti a fáradtságot, erősíti a memóriát és a nyugodt alvásban is segít. Erre illóolaját is lehet használni, elég néhány csepp a hálószobába.

5. Nincsenek káros mellékhatásai

A kutatások megállapították, hogy a bambuszlevél fogyasztásához nem társul toxikus hatás, még túlzott fogyasztása esetén sem. Bár érdemes ezt is kúraszerűen használni, akár havonta. Részt vesz az anyagcserében és azonnal távozik a testből, így nagy biztonsággal fogyasztható, nincs káros hatása!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X