Főoldal > EGÉSZSÉG > Így számolj le a tavaszi fáradtsággal

Így számolj le a tavaszi fáradtsággal

egészségenergiafáradtságimmunrendszermozgástavaszi fáradtságvitaminvitaminhiány
0

Írta:

A kimerülő vitaminraktárak bizony gyakran okoznak galibát mindenki életében ilyenkor tavasszal. Van, aki ágynak esik, míg más csak napi több csésze kávé elfogyasztása után képes hatékony munkavégzésre. Szerencsére a kávénál vannak sokkal jobb és egészségesebb módszerek is arra, hogyan győzd le a tavaszi fáradtságot.

Sportolj

Kutyaharapást szőrével – szokták mondani, és ez esetben kifejezetten igaz ez a mondás. A bágyadtsággal, kedvtelenséggel semmi nem számol le hatékonyabban, mint a testmozgás. Ha a sport az utóbbi időben nem volt része az életednek, kezdd kíméletesebb mozgásformákkal. Ha például a futás a cél, először tégy nagy sétákat, és csak utána kezdj el kocogni. Válassz olyan sportokat, amiket szívesen végzel, és nem kínszenvedés számodra: ha utálod az aerobikot, akkor ne kínozd vele magad, helyette biciklizz, vagy túrázz a szabadban. Lehet, hogy ilyenkor a tested elfárad, de egyúttal fel is pezsdül, és teljesen új erőre kapsz, amint a mozgás részese lesz a mindennapjaidnak.

Pihenj eleget

Nem hiába tavaszi fáradtság a fogalom neve, fontos, hogy ezt a melegebb hónapokkal járó jelenséget valóban pihenjük ki. A megfelelő minőségű és mennyiség alvás elengedhetetlen ilyenkor is, ha ez nincs jelen az életedben, minden más tanács veszett fejsze nyele. Ha teheted, feküdj le időben, még 11 óra előtt, és minden nap aludj legalább 7, de lehetőleg 8 órát. A telefonodat nyugodtan hagyd a nappaliban, hogy semmi más ne vonja le a figyelmedet a pihentető alvásról.

, Image: 82199637, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, I love images

Igyál sokat

A tavasz a méregtelenítés időszaka is, hiszen a testünkben felhalmozódott rengeteg mérget ilyenkor a legjobb és a leghatásosabb kipucolni. Ha ódzkodsz a léböjtkúráktól, legalább a folyadékfogyasztásra figyelj jobban, mint eddig. Fontos, hogy legalább napi 2-3 liter folyadékot meg kell innod, de ez a szám a legminimálisabb mennyiség. A minőségre is figyelj oda: csak és kizárólag tiszta vizet, méregtelenítő teákat (pl. zöld teát), valódi zöldség- és gyümölcsleveket fogyassz. A legjobb, ha te magad készíted otthon az egészségturmixaidat friss hozzávalókból.

Tölts több időt a szabadban

Elég volt a négy fal között, irány a természet! A tavaszi fáradtság egyik leghatékonyabb ellenszere, ha a szabadban lévő energiák töltenek fel. Kirándulj nagyokat az erdőben, bringázz minél többet, vagy csak sétálj többet a kutyusoddal a levegőn. Meglátod, a természetben eltöltött idő olyan extra erőket szabadít fel benned, amire valóba szüksége van ilyenkor lemerült szervezetednek.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X