Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért fogyassz minden nap kurkumát!

Ezért fogyassz minden nap kurkumát!

fűszergyulladásgyulladáscsökkentőkurkumakurkuminorvosságrák
0

Írta:

Jótékony hatásainak hála legalább 4000 éve ismert tradicionális orvosság a kurkuma. Kutatások szerint a rák különböző fajtáit is segít leküzdeni, hatékony emésztőrendszeri problémák esetén és a fertőzéseket és gyulladásokat is kezeli.

Pozitív egészségi hatásai végett méltán érdemli, hogy minden egyes nap fogyassz belőle az egészséged érdekében.

1. Javítja a szív egészségét

A kurkumában lévő kurkumin a kutatások szerint nagyon jót tesz a szívnek. Egy amerikai kutatás során sikeresen kimutatták, hogy a kurkuma pozitív hatással van az érszűkületre, ami hosszú távon könnyen vezethet stroke-hoz vagy szívinfarktushoz.

2. Javítja a kognitív képességeid

A kutatások azt mutatják, hogy a kurkuma javítja az agyi funkciók működését. Rendszeres alkalmazása mellett segít elkerülni a neurodegeneratív betegségek kialakulását, amilyen például az Alzheimer-kór vagy a demencia.

3. Csökkenti a rák esélyét

Az éppen folyó kutatások azt mutatják, hogy a kurkuma hozzájárul a daganatos betegségek esélyeinek csökkentéséhez. Állatokon végzett kísérletek során közvetlen összefüggést mutatkozott a betegség kialakulásának csökkenése és a kurkumafogyasztás között. A kutatók a legígéretesebb adatokat a leukémia, limfóma, ivarszervi- , emlő-, petefészek-, tüdőrák és melanóma kapcsán észleltek.

4. Gyulladáscsökkentő

Az egyik legjelentősebb jótékony tulajdonsága a kurkumának a gyulladáscsökkentő hatás. Több mint két tucat gyulladáscsökkentő vegyületet tartalmaz, és mivel a szívre is jó hatással van, a legtöbb gyógyszerrel szemben teljesen mentes minden mellékhatástól.

Érdemes hát a kurkumát beilleszteni a mindennapi étrendbe, hiszen remek egészségi tulajdonságokkal bír, az íze pedig minden ételt igazán keletiessé varázsol.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X