Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 ok, miért igyál kókuszvizet rendszeresen

4 ok, miért igyál kókuszvizet rendszeresen

csodaitalegészségitalkókuszvízszépség
0

Írta:

Szerencsére nem kell messzire mennünk, ha kókuszvízre szomjazunk, a hidratáló csodaital ma már könnyedén hozzáférhető bárki számára. Érdemes is rendszeresen fogyasztanunk, hiszen rengeteg pozitív egészségügyi hatása ismert.

1. Serkenti az anyagcserét

A székrekedés nemcsak kellemetlen, hanem hosszú távon rendkívül veszélyes is lehet. A belekben megrekedő salakanyagból ugyanis a mérgek felszívódnak, bekerülnek a szervezetbe, ami különböző, kisebb-nagyobb betegségekhez is vezethet. A kókuszvíz rendszeres kortyolgatása felpörgeti az anyagcserét, megszabadít a felesleges salakanyagoktól, és még a fogyókúrába is besegít.

Fresh Coconut Water Drink on wood

2. Tökéletes sportital

Edzés közben nem csak vizet, de ásványi anyagokat és nyomelemeket is veszít a szervezet. Mindezeknek pótlására fejlesztették ki a különböző, mesterséges összetevőkből álló sportitalokat. Ha azonban a kókuszvizet választod, akkor minden ásványi anyagot, sót és nyomelemet természetes módon viszel be a szervezetedbe, ráadásul tökéletesen hidratálod is testedet.

3. Csökkenti a vérnyomást, koleszterinszintet

A mai étrendek többsége túlzott mennyiségben tartalmaz nátriumot, míg más sókból nem elegendőt, ami akár magas vérnyomást is okozhat. A kókuszvízben nagy mennyiségű kálium van, míg nátrium kisebb mennyiségben. Így jelentősen hozzájárul a felborult egyensúly helyreállításához, ezáltal a magas vérnyomás normalizálsához is. Sőt, már kúraszerű alkalmazás esetén is csökken a vérben a rossz (LDL) koleszterin mennyisége, így több fronton is hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez.

4. Bőrregeneráló 

A kókuszvíz számos kozmetikai készítményben megtalálható, nem véletlenül. Az aknés, pattanásos bőrre kiváló szérum, reggel és este áttörölve vele az érintett bőrfelületet, igen hatékony. De belsőleg fogyasztva is sokat tisztulhat bőrünk, hiszen csökken a zsírosodás mértéke. Különösen ajánlott jelentős izzadással járó sporttevékenységek közben fogyasztani, hiszen a verejtékezéssel együtt ilyenkor a méreganyagok is kiürülnek, amelyek helyét átveszik a kókuszvízben tálható ionok.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X