Főoldal > wellness > Jelek a külsődön, amelyek helytelen táplálkozásra utalnak

Jelek a külsődön, amelyek helytelen táplálkozásra utalnak

bőrápolásegészségéletmódváltáshajhajápolásherpeszkülsőpattanásszép bőrszépség
0 0

Írta:

A túlsúlyon kívül számos egyéb jele lehet annak, ha valaki nem megfelelően táplálkozik. Egy próbát megér az életmódváltás, hiszen segítségével nemcsak az egészség és a karcsú alak garantált, hanem az esztétikusabb külső is.

1. Problémás bőr

A pattanások, különböző bőrproblémák azoknál is jelentkezhetnek, akik egyébként nem szenvednek ételintoleranciában. A lisztes, cukros, de elsősorban tejes ételeket szokták elsősorban okolni a gyakori bőrproblémák kialakulásáért. Önmagában a laktózmentes termékek nem jelentenek megoldást, érdemes növényi alapú tejre és termékekre váltani, ha gyanúd szerint ezek okozzák pattanásaid java részét.

38215098 - photos of ugly problem skin girl on beige background

2. Száraz, fénytelen, fakó bőr

Bőrünk állapota gyakran több információt hordoz magában egészségügyi állapotunkról, mint egy nagylabor. A ráncos, fakó bőr több táplálkozási problémára is utalhat. Okozhatja vitaminhiány, rostszegény étrend és kevés folyadékbevitel. Sok friss zöldség- és gyümölcs, napi 3-4 liter víz csodát tesz a bőrrel, természetes módon „vasalja” ki a korai ráncokat.

3. Gyorsan zsírosodó haj

Bár sokan szenvednek a sprőd, száraz hajtól, legalább ugyanennyien a gyorsan zsírosodó frizurától is. Ez hormonális okokra is visszavezethető, de ahogy a bőr, úgy a fejbőr zsírosodását is elősegíti, ha előszeretettel fogyasztunk lisztes, cukros, tejes ételeket. De a zsíros, nehéz, túl fűszeres ételek sem kedveznek, ha szeretnénk lecsökkenteni  hajmosásaink számát.

4. Herpesz

Az emésztési problémák gyakran adódnak helytelen táplálkozásból. A kevés rost, nem megfelelő folyadékbevitel, fűszeres ételek fogyasztásával felborul a bélflóra, így a tápanyagok nem tudnak felszívódni megfelelően. Az emésztés vagy lelassul vagy felgyorsul, a helytelen bélflóra pedig gyakran száj körül kialakuló pattanásokhoz, gyakori herpeszhez is vezethet.


További cikkeink a témában

hasi görcsökkoraszülés

Hasi görcsök terhesség alatt: mikor jeleznek nagy bajt?

Írta:
10 órája 0 0

Várandósság alatt a legtöbb nő kétségbeesik, ha furcsa, -látszólag- ok nélküli tüneteket tapasztal. A hüvelyi vérzésen kívül a hasi görcsök azok, melyek a legnagyobb aggodalommal töltik el a kismamákat, hiszen kezdődő vetélés vagy koraszülés jele is lehet. Dr. Rajnai Attila, a Nőgyógyászati Központ szülész-nőgyógyásza elmondta, mi minden okozhat görcsöket, és mikor kell nagyobb bajra gondolni.