Főoldal > EGÉSZSÉG > Pezsdítsd fel a vérkeringésed természetesen

Pezsdítsd fel a vérkeringésed természetesen

egészségkeringéskeringési problémáktermészetes módszerekvérkeringés
0

Írta:

A hideg kezek és lábak, zsibbadó végtagok mind-mind keringési problémákra utalhatnak. Hosszú távon mindezek akár komoly egészségügyi gondokat is okozhatnak, ezért egy kis odafigyeléssel, természetes módszerekkel érdemes még időben orvosolni a problémát.

1. Sport

Gyakorlatilag minden mozgásformáról elmondható, hogy jó hatással van a szív- és érrendszer egészségére. Mindegy, hogy a kardió-, a nyújtó vagy az erősítő edzéseket preferáljuk jobban, a lényeg, hogy mozogjunk rendszeresen. Így természetes módon fokozhatjuk vérkeringésünket, ráadásul nemcsak sokkal frissebbek és energikusabbak leszünk, hanem a fizikai teljesítőképességeken túl a szellemi kapacitásunk is növekszik.

Fitness Sport Dance, Woman Dancer Flying Hair Dancing over Concrete background

2. Masszázs

A rendszeres masszázs nem luxus, hanem mindenkinek szükséges. Nem csak a mozgásszervi problémák, hát- és derékfájás orvosolható általa, de a vérkeringés is fokozható. Érdemes rendszeresen profi masszőrhöz is eljárni, de megkérheted a párodat, sőt, akár te magad is átgyúrhatod a testedet, ahol tudod, csupán arra kell ügyelni, hogy mindig a szív irányába végezzük a mozdulatokat.

3. Több folyadék

A vérkeringés legnagyobb ellensége a kevés folyadékbevitel. Ekkor ugyanis a vér besűrűsödik, ami miatt jóval lassabban tud áramlani az erekben. A lelassult vérkeringést a legjobb, ha tiszta vízzel, zöld teával pezsdítjük fel, amiből napi 3-4 litert nyugodtan fogyaszthatunk. Sportnapokon persze ennél jóval többet is.

4. Fűszerezz okosan

Míg bizonyos fűszerek lassíthatnak vérünk keringésének tempóján (pl. só), addig más fűszerek kifejezetten jó hatással vannak rá. A fokhagyma, gyömbér, kurkuma, cayenne-i bors, és úgy általában a csípős fűszerekkel ízesített ételek elfogyasztásakor már rögtön érezhető a vérkeringést fokozó hatás. Ráadásul ezek a fűszerek a vérerek rugalmasságát is képesek megőrizni, ami az úgynevezett plakkok megelőzéséhez is hozzájárul.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X