Főoldal > EGÉSZSÉG > Halbőrből készült hüvely a transznemű nőnek

Halbőrből készült hüvely a transznemű nőnek

hüvelyműtét
0

Írta:

Először készítettek halbőrből hüvelyt transznemű nőnek. A hüvely-rekonstrukciós műtéthez a tilapia halak bőrét használták fel.

A beavatkozást a brazil Leonardo Bezerra professzor végezte a Ceará Egyetemen. A 35 éves transznemű nő a műtét után lábadozik, jól van, könnyen jár-kel, fájdalma nincs. A műtétet végző orvos úgy gondolja, néhány hónap múlva a páciense képes lesz szexuális kapcsolatra is.

A professzor több éve csinál hasonló beavatkozásokat, korábban olyan nőkön segített, akiknek születési rendellenesség miatt nem fejlődött ki a hüvelyük. A tilapia hal sterilizált bőrét égési sérülések ellátásához is használja az orvostudomány.

via


További cikkeink a témában

synlab

Allergiás? De mégis mire? (x)

Írta:
0

Az allergiás reakciók jól kezelhetőek, ha tudatában vagyunk saját szervezetünk reakcióinak, ugyanakkor esetenként igen súlyos is lehet, ha nem áll rendelkezésre a megfelelő gyógyszer vagy nem ismerjük fel a jelenséget. Szakértőnkkel, Szász Mátéval, a SYNLAB biológusával beszélgettünk az allergiás tünetek tudatosabb kezeléséről és a lehetséges vizsgálatok elvégzéséről.

Kövess Facebook-on!
X