Figyelem, felnőtt tartalom!

Az ön által megtekinteni kívánt tartalom a kiskorúakra káros hatással lehet.
Használjon szűrőprogramot, ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férhessen hozzá kiskorú.

Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért érdemes szeretkezni lefekvés előtt

Ezért érdemes szeretkezni lefekvés előtt

egészségszeretkezésszex
0

Írta:

Még egy indokkal több egy kis éjszakai ágytornára…

Nem kell több felesleges indokba bocsátkoznod, ha lefekvés előtt egy kis ágytornára vágysz a partnereddel: a legfrissebb ktuatások szerint ugyanis szuper alvásunk lesz tőle!

Mit szoktál csinálni lefekvés előtt? Olvasol? Tévét nézel? Netán a telefonodat nyomkodod? Felejtsd el mindegyiket! Mondunk egy jobbat: bújj ágyba a partnereddel!

Egy új amerikai kutatás 460 (18 és 70 év közötti) szexuálisan is aktív felnőtt alvási szokásait vizsgálta, az eredményekből pedig az derült ki, hogy sokkal jobban és mélyebben alszunk, ha lefekvés előtt egy jót szeretkezünk a partnerünkkel!

Mondjunk még egy jó hírt? Az alvás akkor lesz csak igazán pihentető, ha mindkét partner eléri az orgazmus pillanatait!

De miért is segít a jó szex a jó alvásban? A kutatók szerint szeretkezés közben kikapcsoljuk az agyunkat, nem stresszelünk, nem gondolunk a következő napi teendőinkre és a digitális eszközeink sem fárasszák le az érzékszerveinket, tehát minden adott egy minőségi alváshoz.

A nők számára ez egyébként különösen jó hír, mert ők már amúgy is pihentetőbb alvásra számíthatnak: az orgazmus elérése után ugyanis megemelkedik a szervezetükben lévő ösztrogén szintje, ami szinte azonnali alváshoz, de legalábbis meglepően ellazult, relaxált állapothoz vezet.

Még soha nem volt ennél jobb indokod az alvás előtti szexre, ugye? Ha pedig még ennél is kiegyensúlyozottabb életre vágysz, eláruljuk neked miért is van nagyon jótékony hatással a szervezetedre a rendszeres szex.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X