Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 meglepő hatás, amiért jó meleg vizet inni

8 meglepő hatás, amiért jó meleg vizet inni

anyagcsereegészségemésztésfogyásmeleg víz
0

Írta:

Az ókori kínai és indiai orvoslás szerint egy pohár forró vízzel kell indítani a napot, amitől beindul az emésztőrendszer. Próbáld ki, hogyha rendszeresen forró, vagy legalább meleg vizet iszol, akkor rövidesen milyen előnyeit élvezheted ennek.

1. Segít a fogyásban

Önmagában a meleg víz nem elég, de segít a folyamat beindításában. Különösen akkor lehet hatásos, ha reggel citromlével együtt iszod. Gyorsítja az anyagcserét és több kalóriát égethetsz el.

2. Tisztítja az arcüreget

Mindenki keresi az otthoni gyógymódokat. Ha megfáztál, próbáld ki, hogy iszol egy pohár meleg vizet. Segíthet a légúti fertőzések és az orrdugulás enyhítésében, mert ezzel javítod a nyálkahártyád működését.

3. Jobb lesz az emésztésed

A meleg víz értágító hatású, serkenti a véráramlást, ami az emésztést is elősegíti. De nem csak reggel, éhgyomorra ajánlott. Étkezés után fogyasztva, a gyomrod könnyebben boldogul az ennivalóval.

4. Segít a fogaidnak

Ha meleg vizet iszol, a fogaid is hálásak lesznek. A túl hideg folyadék ugyanis fájdalmas reakciókat válthat ki. De itt is nagyon fontos, hogy a szélsőséget elkerüld, a szobahőmérsékletű vízzel a fogzománcod is boldog lesz.

5. Csillapítja a fájdalmat

Ha meleg vizet iszol, több vér jut a szövetekhez, az izmok pihentebbek lesznek. Mindenféle fájdalomnál hatásos lehet, az ízületi problémáktól kezdve a menstruációs görcsökig. Lefekvés előtt nyugtató hatású, könnyebben el tudsz aludni és reggel pihentebb leszel.

Close-up of torso of young pregnant model pouring water from electric stainless kettle after waking up. Future mom expecting child relaxing at home and preparing cup of hot drink

6. Segít a káros anyagok eltávolításában

A forró víz növeli a testhőmérsékletet, serkenti az izzadási folyamatot, ami az egyik módja, hogy testünk védekezzen a toxinok, vagyis a káros anyagok ellen. Citrommal még hatékonyabb, de ha nem kedveled, akkor kipróbálhatod a zöld teát is.

7. Javítja a keringést

Csakúgy, mintha forró fürdőt vennél, a meleg víz ivása is hatékonyabbá teszi a véráramlást. Javítja a keringést, jobb lesz a vérnyomás, amivel csökken a szív- és érrendszeri betegségek kockázata.

8. Barátságosabbá válhatsz

Az összes egészségügyi hatás mellett, mentális előnyei is vannak a meleg folyadékok fogyasztásának. Egyetemi tanulmány állapította meg, hogy azok az emberek, akik meleg folyadékot, például forró kávét isznak, barátságosabbak azoknál, akik a koffeines ital jeges verzióját választják.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X