Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért igyál minden nap meleg vizet is!

Ezért igyál minden nap meleg vizet is!

egészségemésztésfolyadékhidratációmeleg víz
0

Írta:

A legtöbb ember tisztában van vele, hogy a megfelelő mennyiségű víz megivása minden egyes nap nagyon fontos. A szervezet ugyanis kizárólag úgy tud jól működni, ha megkapja a szükséges mennyiségű folyadékot. De gondoltad volna, hogy a meleg víz egészségesebb a hidegnél?

1. Megakadályozza az idő előtti bőröregedést

Az ivóvíz minden egyes nap lehetővé teszi a szervezet méregtelenítését. A vízhiány azonban száraz, idő előtt öregnek látszó bőrt eredményez. A meleg víz gyorsabb bőrregenerációt idéz elő, így simább, rugalmasabb és fiatalosabb megjelenést eredményez.

2. Emésztésjavító

A kutatások szerint az étkezés utáni hideg víz fogyasztás azt eredményezi, hogy az elfogyasztott zsír, olaj megdermed, zsírlerakódáshoz vezet a bélrendszerbe. A melegebb víz jótékonyan hat az emésztésre, segíti a zsír és olaj könnyű távozását a szervezetből.

3. Torokfájás és orrdugulás ellen segít

Van valami, ami magától értetődőbb, mint az, hogy betegség esetén meleg teát fogyassz? A meleg folyadék feloldja az üregekben lévő váladékot, tisztítja a légzőrendszert, eltávolítja az irritáció okát. A torok esetében pedig csillapítja a köhögési ingert és nyugtatja a gyulladt területet.

4. Teljes méregtelenítést tesz lehetővé

Mit szólnál, ha egy teljes méregtelenítéshez nem kellene messzebbre menned a konyhádnál? Egy amerikai kutatás szerint a meleg vízzel végzett méregtelenítés sokkal hatásosabb hideg vizes társánál, mert a meleg víz hatására megemelkedik a testhőmérséklet, ami plusz izzadást eredményez.

5. Csökkenti a pattanások számát

Amellett, hogy megfiatalítja a bőröd, a meleg víz csökkenti a pattanások mennyiségét és az egyéb bőrbetegségek súlyosságát. Segít megszabadulni a testben lévő összes toxintól, beleértve a bőrsejteket érintő méreganyagokat is. Igyál meleg vizet és borogasd a bőrödet, hogy felturbózd a hatást.

40676926 - a home remedy for a soar throat: salt and hot water.

6. Enyhíti a menstruációs görcsöket

Amikor elérkeznek a nehéz napok, minden lehetőséget érdemes megragadni, ami a görcsökön segíthet. A hideg víz helyett érdemes inkább meleget fogyasztani, mert segít ellazítani a hasi izmokat. A gyógyszerek helyett inkább próbáld ki a meleg vizet a nehéz napok alatt is.

7. Korpásodás ellen is segít

Ahelyett, hogy vagyonokat költenél korpásodás elleni samponra, kezdj el meleg vizet inni minden nap. A korpásodás elsődleges oka a száraz fejbőr, így viszont hidratálod a fejbőröd. ű

8. Megkönnyíti a székletürítést

Még egy plusz érv a meleg víz mellett: megkönnyíti a dolgod a wc-n. Támogatja az egészséges emésztést, a kutatások szerint pedig elősegíti a rendszeres székletürítést is. A szárazság a belekre is kihat, nehezebben megy tőle a wc-zés. Ha reggel iszol meleg vizet, beindítod az emésztésed, könnyen fog menni a dolgod.

9. Segít a fogyásban

Már volt róla szó, hogy a meleg víz hozzájárul az egészséges emésztőrendszer fenntartásához. A forró víz élénkíti az anyagcserét, az elfogyasztott ételek esetében pedig gyorsabb emésztést idéz elő, vagyis kiürít a zsírokat, mielőtt azok lerakódhatnának.

10. Hajerősítő

Akár el is felejtheted a hajtonikokat és -ápolókat, a meleg vízzel a hajat a gyökerétől táplálod, nem csupán felületi kezelést nyújtasz neki. A meleg víz aktiválja a haj gyökerét, ez pedig szép, jól táplált, egészséges hajkoronát biztosít.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X