Főoldal > EGÉSZSÉG > Erre használd az ecetet a háztartásban

Erre használd az ecetet a háztartásban

ecetháztartásotthoni praktikáktakarítás
0

Írta:

Nem kell feltétlenül boltban kapható vegyszerekkel tisztítanod a lakást, hiszen az ecetet is bevetheted a ház körül! Ezzel a saját egészségednek és a környezetnek is jót teszel, és persze a pénztárcádat is kíméled.

Általános lemosó

Ha olyan tisztítószert készítenél, ami minden felületen hatékony, keverj össze egy kevés öko mosogatószert egy csésze ecettel, egy evőkanál mosószódával és öntsd fel az egészet vízzel. Töltsd a keveréket szórófejes flakonba, és indulhat a takarítás!

Ablaktisztító

Az alkoholos vegyszerek helyett sokkal jobb üvegtisztító az ecetes víz. Egy csésze ecetet keverj össze két csésze vízzel, ezzel mosd az ablakokat, tükröket. A fürdőszobában a króm felületekkel is csodát tud művelni!

Fürdőszobai tisztító

Egy csésze ecetet keverj össze egy kevés öko mosogatószerrel, majd az egészet egy szórófejes flakonban engedd fel vízzel. Fújd be ezzel a fürdőkádat, zuhanyzót, mosdót, wc-t, majd néhány perc hatóidő után szivaccsal mosd át és öblítsd.

Felmosó folyadék fapadlókhoz

Önts 2 csésze ecetet a felmosóvödörbe, majd engedd fel forró vízzel. Ebbe csepegtess ízlés szerinti illatú esszenciális olajat, majd töröld át vele a padlót. Gyönyörűen csillogó lesz, és természetesen baktériummentes is.

Alommosó

Ha van háziállatod, bizonyára te sem mosod szívesen vegyszerekkel az alomtálcáját. Az ecet ebben is a segítségedre lehet: keverj össze fél csésze ecetet, 1 evőkanál szódabikarbónát egy kisebb vödör vízzel, és csepegtess bele 1-2 csepp citrus olajat. Szivaccsal dörzsöld át az alomtálcát ezzel a vízzel, majd áztasd bele egy rövid időre. Mielőtt visszateszed a kedvencednek, öblítsd le és szárítsd meg.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X