Figyelem, felnőtt tartalom!

Az ön által megtekinteni kívánt tartalom a kiskorúakra káros hatással lehet.
Használjon szűrőprogramot, ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férhessen hozzá kiskorú.

Főoldal > EGÉSZSÉG > A nap legjobb időpontja a szeretkezéshez

A nap legjobb időpontja a szeretkezéshez

egészségszeretkezésszex
0

Írta:

Kíváncsi vagy? Annyit biztosan elárulhatunk: nem az éjszaka az!

A szex az egyik legjobb dolog, ami történhet velünk: többek között jobb kedvre derít, elűzi a depressziót, fejleszti az állóképességet, erősíti az izmokat és megszünteti a migrént – hogy az örömszerzésről ne is beszéljünk. Éppen ezért nem árt odafigyelni arra, mikor is gyűrjük a lepedőt. Eddig az a tévhit élt a köztudatban, hogy késő este a legmegfelelőbb időpont az együttlétekhez – a legújabb kutatások viszont teljesen más eredményt igazolnak: az időpont, amikor kiegyenlítődnek a női- és a férfi hormonok és mindkét nem ugyanolyan élvezetet tud átélni, a délután 3 óra.

Ugyan reggel sokkal energikusabbak vagyunk, esténként pedig bizonyítottan nagyobb az intimitásra és az együttlétekre való hajlamunk, azonban mindenre van tudományos magyarázat. Délután 3 órakor a nőknél lecsökken a fáradtságot és a stresszt okozó kortizol hormon szintje, a férfiaknál pedig megnő a lelki jelenlétet és az érzékenységet produkáló ösztrogén hormon mennyisége, ami kirobbanó élvezetekhez és orgazmushoz vezethet.

A kutatás emellett a legnagyobb félelmünket is beigazolta: az eredmények ugyanis azt is kimutatták, hogy az este 9 óránál később történő szexuális együttlétek közel sem olyan hatékonyak és élvezetesek, mint a nap korábbi időpontjaiban történő ágytornák – ez pedig a fizikai és mentális fáradsághoz köthető.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X