Főoldal > EGÉSZSÉG > A legjobb gyógynövények meghűlés esetén

A legjobb gyógynövények meghűlés esetén

gyógynövénymegfázásmeghűlésnátha
0

Írta:

Hazánk szerencsére bővelkedik a csodásabbnál csodásabb gyógynövényekben. Tea formájában elfogyasztva nem csak kellemesen átmelegítenek, de a meghűléses panaszok tüneteinek enyhítésében is nagy szerepet játszanak ezek a szuper gyógyitalok. Fogyaszd őket rendszeresen te is.

Csipkebogyó

A csipkebogyó az egyik legfontosabb C-vitamin forrásunk télen, hiszen tízszer annyi van benne, mint például a citromban. Emellett található még benne A-, B-, K- és P-, magjában pedig E-vitamin is. Vitamintartalmának megőrzése érdekében érdemes hidegen áztatni, és úgy meginni, hogy értékes alkotóanyagai ne illanjanak el. Immunerősítő hatása mellett az étvágyat is növeli, ami a betegségek alatt igen hasznosnak bizonyulhat.

Fekete bodza

A fekete bodza gyümölcséből készült befőtt vagy lekvár kiváló tüdőtisztító. Ha teát készítünk belőle, az gőzölögtetésre is használható, ami a fülfájást és a rekedtséget is enyhíti. Ha virágját gyógyteaként fogyasztjuk, annak izzasztó, vizelethajtó hatása van, ami segíti a méreganyagok kiürülését, egyúttal a szervezet gyorsabb gyógyulását.

39063131 - herbal tea on a table

Mezei kakukkfű 

Ha köhögés kínoz, vagy torok-, esetleg mandulagyulladás vert le a lábadról, akkor érdemes vad kakukkfűből teát főznöd. Kiváló immunerősítő de emellett oldja a menstruációs görcsöket, és gátolja, késlelteti a sejtek öregedését. Legyen otthon mindig kakukkfűtea, hogy a vírusos időszakban is megőrizhesd egészséged, illetve a már meglévő tüneteket enyhíthesd.

Csalán

A csalánból főzhető az egyik legfantasztikusabb gyógytea, amit receptre kellene felírni mindenkinek. Vértisztító, vérképző, vizelethajtó hatású, megakadályozza a vese- és hólyaghomok képződését, illetve el is hajtja a már meglévőt. Máj-, epe- és gyomorbántalmakra is érdemes rendszeresen csalánteát inni, ahogyan fáradékonyságra és hajhullásra is. A reumatikus és ízületi fájdalmak mellett a légzőszervek hurutos megbetegedéseit is enyhíthetjük, gyógyíthatjuk csalánteával.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X