Főoldal > EGÉSZSÉG > Mi történik, ha citromos vizet iszunk reggel?

Mi történik, ha citromos vizet iszunk reggel?

citromcitromos vízegészségfolyadék
0

Írta:

A legtöbb ember számára a reggelek nehezen indulnak. Ébredés után csak arra vágyunk, hogy még öt percet visszafekhessünk, és igazán nem segít a reggeli kávé sem, csak a tüneteket enyhíti.

Ámde ott van egészségünk egyik legjobb barátja, a C-vitaminban gazdag citrom. Egy pohár citromos víz reggelente csodákra képes, és hatása akár egész nap tarthat.

Nézzük, milyen előnyei vannak a citromos víznek:

Ha fogmosás után elfogyasztunk egy pohár citromos vizet, akár egész nap friss illata lehet a szánknak. Egy kis öblögetés a fogak körül és biztosan egész nap jó lesz a leheletünk.

Az emésztőrendszerünk is meghálálja a napi egy pohár varázsszert. Különösen azoknak lehet hasznos, akik székrekedésben szenvednek, mivel a citromos víz segít lebontani a testben összegyűlt salakanyagot, ezáltal a bélműködésünk sokkal olajozottabban működik majd. A vízfogyasztás egyébként minden étkezés során fontos, hogy megkönnyítsük az emésztés folyamatát.

Diétázni szeretne? A citromos víz a megoldás. Már egy pohár is képes hatékonyan csökkenteni az éhségérzetet, ezáltal csökken a nassolásra való hajlam és hatékonyabbá válik a fogyókúra.

8770748 - g&t with tilted lemon and bubbles

Egy átlagos ivászattal töltött este után a kínzó másnaposság remek ellenszere lehet a citromos víz. Igyunk meg reggel egy pohárral és a hatását azonnal érzékelni fogjuk, képesek leszünk ugyanis teljes értékű emberként funkcionálni.

Ha az élet megdob citrommal, csinálj limonádét, tartja a bölcs mondás, és tényleg. Egy pohár citromos víz remek hangulatjavító lehet, sőt az egész világot más színben láthatjuk általa.

Aki az elmúlt évtizedekben akár egyszer is bekapcsolta a tévét tudja, hogy milyen fontos dolog is a pH érték. Nos, a citromos víz a test savtartalmának ideális egyensúlyát is képes megőrizni.

Valószínűleg senkinek sem újdonság, hogy a testünk tele van méreganyagokkal. Nem nagyon találni olyan természetes detoxikáló anyagot, mint a citrom és a víz varázslatos egyvelege, ami képes az egész testünk megtisztítására.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X