Főoldal > EGÉSZSÉG > Ez a mozgásforma távol tartja a betegségeket

Ez a mozgásforma távol tartja a betegségeket

betegséginfluenzamegfázásnátha
0

Írta:

Most kezdd el ezt az edzést, ha idén már nem akarod elkapni az influenzát!

Tény, hogy minden sport űzése erősíti az immunrendszert, de a HIIT (azaz magas intenzitású intervall) edzések vannak a legjobb hatással a magas vérnyomásra, valamint testzsír- és vércukorszintre – a legújabb kutatások szerint viszont a betegségek ellen is védelmet nyújthatnak

Egy online kutatás során ugyanis több, mint 4800 ember adott véleményt egészségéről és sportolási szokásáról, a tesztet kielemző kutatók pedig arra jutottak, hogy azok, akik heti legalább 2 és fél órát végeznek HIIT-edzést, 10%-kal kisebb eséllyel hajlamosak a bakteriális megbetegedésekre. Ez azt jelenti, hogy ha a világ legjobb zsírégető sportját űzöd, több esélyed van arra, hogy idén télen se legyél náthás és influenzás. Hát nem szuper?

83350481 - woman athlete exercising with tire

A professzorok csak arra hívták fel a figyelmet, hogy heti 3 óránál több HIIT-edzés viszont már nem ajánlott, mert megterhelheti a szívet és az egész emberi szervezetet. Megfelelő instruktor nélkül pedig semmiképp se vágjunk bele egy ilyen kemény edzéstervbe, mert az immunrendszerünket nemcsak erősíteni, de jelentősen gyengíteni is tudja egy ilyen mértékű, magas igénybevételű sport.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X